LGBT Intergrupa zgoženi nasiljem u Crnoj Gori

"Ovi napadi nisu usmjereni samo na crnogorske građane, već protiv evropskih vrijednosti koje smo sigurni da će Crna Gora podržati"
4 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.09.2012. 11:12h

Članovi Evropskog parlamenta i predsjedavajući LGBT Intergrupe Ulrika Lunaček i Majkl Kašmen zgroženi napadom na reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vijoševića i novinara Mirka Boškovića, koji se dogodio u noći između 9. i 10. septembra 2012.

U kratkom pismu navode da razumiju da je to nasilje izazvano "njihovom glavnom ulogom u produciranju i promovisanju kratkog filma koji govori o poštovanju i različitosti".

"Crna Gora djeli zajedničke evropske vrijednosti sloboda, jednakosti i poštovanja manjina, ljudskih prava i vladavina prava. Ovi napadi nisu usmjereni samo na crnogorske građane, već protiv evropskih vrijednosti koje smo sigurni da će Crna Gora podržati", navodi se u saopštenju.

Predsjedavajući LGBT Intergrupe se nadaju da će ovaj napad u javnosti biti prikladno procesuiran od strane sudstva i da će lokalne i nacionalne vlasti jasno iskazati svoju posvećenost poštovanju jednakosti i pravde za sve građane bez obzira na njihovu seksualnbu orijentaciju ili rodni identitet.

Bonus video: