Rožajci dočekali Mensura i Dejvida: Njihov uspijeh ne smije biti zaustavljen

Trener kik boks kluba „Univerzum“ Mersad-Bucko Muković kazao je da su Murić i Kajević napravili stoprocentni učinak
192 pregleda 3 komentar(a)
Murić, Kajević, Foto: Aida Sadiković
Murić, Kajević, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 17.09.2012. 12:44h

Nekoliko stotina građana priredilo je juče na gradskom trgu u Rožajama doček osvajačima medalja na juniorskom svjetskom šampionatu u kik boksu, koji je nedavno održan u Bratislavi.

Predsjednik Opštine Nusret Kalač je rekao da su osvajači odličja na svjetskom nivou ponos, ne samo za Rožaje, već i za cijelu Crnu Goru.

Mensur Murić koji se izborio za zlatnu medalju i Dejvid Kajević koji se vratio sa bronzom, kako je istakao Kalač, postigli su ono što je želja svih mladih sportista.

“Njihov uspjeh ne smije biti zaustavljen, pa mi koji možemo treba da im pomognemo. Lokalna uprava je uvijek bila uz kik boksere i izdvajala koliko je to bilo u njenoj moći. Ipak, ubuduće ćemo se potruditi da to bude daleko izdašnija pomoć ne samo iz lokalnog, već, nadam se, i iz državnog budžeta”, rekao je Kalač.

Trener kik boks kluba „Univerzum“ Mersad-Bucko Muković kazao je da su Murić i Kajević napravili stoprocentni učinak.

“Na šampionatu je učestvovalo 60 zemalja sa više od 1.600 boraca. Crnu Goru su predstavljali Rožajci. Kada smo stigli u Bratislavu, reprezentativci iz države u okruženju prognozirali su da ćemo se vratiti istog dana u Crnu Goru, aludirajući da ćemo izgubiti u prvom krugu. Ali, mi smo pošli u subotu, nakon finala. Naši heroji su uspjeli u, ne baš lakim borbama protiv najboljih Rusa, Portugalaca i Amerikanaca”, rekao je Muković.

Šesnaestogodišnji Mensur Murić je kazao da su prije odlaska u Slovačku obećali medalje i da su to i ostvarili.

“Nije lako bilo doći do zlata. Ni Dejvid ni ja ne žalimo zbog uloženog truda i prolivenog znoja"

“Nije lako bilo doći do zlata. Ni Dejvid ni ja ne žalimo zbog uloženog truda i prolivenog znoja. Ove nagrade posvećujemo rodnom gradu, Rožajama”, rekao je Murić.

On je kapiten reprezentacije Crne Gore. Osvajač je mnogih medalja, među kojima i kupa i prvenstva Crne Gore, otvorenog prvenstva Srbije, kao i evropskog kupa. Zlatna medalja u Bratislavi mu je najdraža do sada.

Dejvid Kajević je rekao da za njega bronzana medalja sija kao zlato jer ju je u izuzetno jakoj konkurenciji bilo teško osvojiti.

“Moj drug Mensur je uspio da se izbori za zlato, a ja sam, zbog povrede, izgubio od prošlogodišnjeg prvaka svijeta iz Azerbejdžana”, rekao je Kajević.

I ranije je nizao uspjehe, pa je ove godine od ukupno 10 mečeva imao devet pobjeda. Osvajač je kupa i prvenstva Crne Gore, profesionalne revije Rožaja.

Bonus video: