Numanović: Knjige kasne zbog neispunjenih obaveza roditelja

Ministar je dodao i da je jedan dio udžbenika, oko 10 hiljada, distribuiran, kao i da svako ko se prijavi stiče mogućnost na besplatne knjige
6 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 13:50h

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović kazao je juče da je do zastoja u isporuci besplatnih udžbenika za đake iz socijalno ugroženih porodica došlo zbog toga što se roditelji nijesu na vrijeme prijavili i ispunili svoje obaveze. On je dodao i da će svi oni kojima udžbenici pripadaju biti opskrbljeni.

"Nažalost i sami nekad doprinosimo, mislim i na roditelje i na djecu, jer svoje obaveze da vratimo knjige koje smo dobili prethodne godine ne ispoštujemo. Drugo, roditelji treba da se prijave na vrijeme za dobijanje tih besplatnih udžbenika i zbog toga ovih dana možda postoji jedan zastoj", kazao je Numanović.

Ministar je dodao i da je jedan dio udžbenika, oko 10 hiljada, distribuiran, kao i da svako ko se prijavi stiče mogućnost na besplatne knjige.

Vlada Crne Gore za školsku 2012/2013 obezbijedila je besplatne udžbenike za blizu 15 hiljada đaka iz socijalno ugroženih porodica i to u iznosu preko 900.000 eura.

Bonus video: