Veliko nevrijeme pričinilo dosta problema u Tivtu

Prema podacima aerodromske meteo-službe, za manje od četiri sata u Tivtu je palo čak 99 litara kiše po metru kvadratnom
87 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2012. 12:31h

Nevrijeme sa obilnom kišom, povremenim gradom i jakim vjetrom koji je mijenjao pravac, zahvatilo je u jutarnjim satima Boku Kotorsku.

Zbog obilne kiše i niske oblačnosti, avioni do podneva, nisu slijetali na aerodrom Tivat, već su preusmjeravani prema drugim destinacijama u okruženju.

Pošto se meteo-situacija popravila, nešto poslije 12 sati, obnovljen je redovan avio-saobraćaj u tivatskoj vazdušnoj luci.

Prema podacima aerodromske meteo-službe, za manje od četiri sata u Tivtu je palo čak 99 litara kiše po metru kvadratnom.

Toliku količinu vode odvodi atmosferske kanalizacije u gradu nisu mogli kvalitetno prihvatiti, pa su na djelovima Jadranske magistrale i pojedinim ulicama u centru Tivta tekle prave rijeke ili se formirala velika jezera vode.

U usjecima je bilo i manjih odrona, a sa visočijeg okolnog terena bujice su na magistralu nanijele dosta zemlje i smeća koje su komunalci sukcesivno čistili.

Na više mjesta u gradu, u Kalimanju i na Seljanovu, iz šahtova novog gradskog fekalnog kanalizacionog sistema izbijali su pravi gejziri vode, što se stalno događa prilikom svake veće kiše u Tivtu.

Zbog obilne kiše bilo je i više poplava u podrumskim prostorijama stambenih zgrada u centru Tivta i na Seljanovu.

Galerija

Bonus video: