Bazeni SC "Morača" otvoreni do 15. septembra

Od 15. juna, kada su otvoreni, bazene je posjetilo oko 18.000 kupača, a od prodaje ulaznica prihodovano je oko 50 hiljada eura
166 pregleda 2 komentar(a)
Bazen Podgorica, Foto: Luka Zeković
Bazen Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2012. 09:01h

Bazeni SC “Morača” radiće do 15. septembra. Od 15. juna, kada su otvoreni, bazene je posjetilo oko 18.000 kupača, što je za 30 odsto više nego prošle godine.

Pomoćnik direktora JP “Sportski centar” Vladimir Marković istakao je da su ovog ljeta prvi put pozitivno poslovali, od otvaranja gradskih bazena 2009.

On smatra da je znatno boljem poslovanju otvorenih bazena doprinijela i škola vaterpola, koju je vodio proslavljeni crnogorski vaterpolista Veljko Uskoković.

“Zadovoljni smo ovogodišnjom posjetom bazena. Posjećenost na olimpijskom bazenu je u odnosu na prošlu godinu veća je za oko 30 procenata. Imali smo i više od 500 polaznika vaterpolo i plivačke škole koji su radili na malom, odnosno na vaterpolo bazenu. Takođe smo ove godine djelimično brendirali bazen i na taj način ostvarili određenu zaradu i po prvi put od otvaranja gradskih bazena poslovanje je bilo pozitivno. Tome je doprinijela škola vaterpola i plivanja, koju je organizovalo naše preduzeće i angažovanje poznatih vaterpolista, na čelu sa Uskokovićem”, kazao je Marković.

Uspjeh škole vaterpola i plivanja ohrabrio je zaposlene u JP “Sportski objekti” da naredne godine još više obogate svoju ponudu.

“Imamo u planu više ideja kako bi se obogatili sadržaji na bazenima. Pored Škole vaterpola i plivanja, planiramo da organizujemo školu ronjenja, školu za neplivače... o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, saopštio je Marković.

50-ak hiljada eura od prodaje karata

Bazene je tokom tri mjeseca rada posjetiti oko 18 hiljada građana, odnosno prosječno oko 200 kupača dnevno.

S obzirom na to da je cijena iznosila 2,5 eura za kupanje prijepodne, odnosno tri popodne, samo od prodaje ulaznica prihodovano je oko 50 hiljada eura.

Direktor JP “Sportski objekti” Danko Radović ranije je saopštio da je bazene od 15. juna do 15. jula dnevno posjećivalo prosječno 350 kupača.

Bonus video: