Miljan u Padovi čeka na jetru: Do sada prikupljeno oko 70.000 eura

Zbog hitnosti slučaja uprava klinike u Padovi je odlučila da operiše Miljana vjerujući da će njegovi roditelji do tada prikupiti potreban novac
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 09:01h

Miljan Šapurić, dječak iz Trebinja koji u decembru puni 13 godina, i o kome su „Vijesti“ nedavno pisale, nalazi se u italijanskom medicinskom centru Padova, gdje hitno mora da mu se uradi transplantacija jetre za koju je potrebno oko 200.000 eura.

Do sada je, zahvaljujući ljudima velikog srca, kako iz Republike Srpske, tako i iz Crne Gore, prikupljeno oko 70.000 eura.

„Prije šest dana smo otputovali na kliniku u Padovi kako bi ljekari vidjeli u kakvom je stanju Miljan i da se zakaže operacija presađivanja jetre.

Međutim, vađenjem prvih nalaza ljekarski tim je ustanovio da se u najhitnijem vremenskom roku mora izvršiti transplantacija jetre i Miljan je odmah, kao najhitniji slučaj, stavljen na prvo mjesto za transplantaciju“, kazao je u telefonskom razgovoru Miljanov otac Dragoljub, koji je iz Gornjih Crkvica kod Nikšića.

“Do sada sam od neizlječivih bolesti izgubila dva sina. Svoj dosadašnji život, skoro od rođenja, moj sin Miljan je proveo na relaciji bolnica–kuća, bez ikakvog djetinjstva, a sada mu teška bolest prijeti oduzimanjem i života. Molim vas, pomozite mi koliko možete da ne izgubim i Miljana. Ne smijem, ne mogu izgubiti i njega“, napisala je u molbi za pomoć majka Radmila

„Sada nam predstoji prikupljanje ostale količine novca. Zbog teške globalne krize i nezavidne ekonomske situacije u Crnoj Gori više sam nego prijatno iznenađen humanošću mojih Crnogoraca.

Postoji veliki broj bezimenih darodavaca, moram naglasiti, velikih ljudi koji su uplatili veće količine novca, a nijesu napisali svoje ime.

Njihova imena ne znam, ali zasigurno zna Gospod, kome se molim da ovim ljudima velikog srca, znanim i neznanim, njihova dobra djela na dobro vrati“, rekao je Dragoljub drhtavim glasom.

Dragoljub, koji radi u Industriji alata, ima suprugu Radmilu i dva sina – Srđana i Miljana. Jedini je zaposlen i sa platom od 350 konvertibilnih maraka (175 eura) jedva izdržava četvoročlanu porodicu, pa teško da može da obezbijedi potreban novac.

Budite humani i pomognite: Miljanu je operacija jedini spas <<<

“Miljan je moj četvrti sin. Do sada sam od neizlječivih bolesti izgubila dva sina.

Svoj dosadašnji život, skoro od rođenja, moj sin Miljan je proveo na relaciji bolnica–kuća, bez ikakvog djetinjstva, a sada mu teška bolest prijeti oduzimanjem i života.

Molim vas, pomozite mi koliko možete da ne izgubim i Miljana. Ne smijem, ne mogu izgubiti i njega“, napisala je u molbi za pomoć majka Radmila.

Miljan od rođenja ima problema sa jetrom. Prva operacija je urađena kada je imao 40 dana, a druga kada je napunio šest godina. Stanje mu se u međuvremenu pogoršalo i Miljan je posljednja četiri mjeseca 24 sata na aparatu za kiseonik, bez koga može da diše svega 15 do 20 minuta.

Svi oni koji mogu i žele da pomognu malom Miljanu dovoljno je da odu u Prvu banku i da na žiro-račun njegovog oca Dragoljuba uplate koliko mogu.

“Svaki vaš prilog, za mene, Dragoljuba i Srđana je dodatna snaga da se izborimo sa opakom bolešću, a mom Miljanu da darujemo život“, poručila je majka Radmila.

Žiro-račun je 535-0100100138551-07

Galerija

Bonus video: