Nakon dvije noći pod vedrim nebom, porodica Grba noćila u kući

Grbe su stanovale tri mjeseca kod stanodavca u Ulici Rusa Radulovića i za to vrijeme ostali dužni 100 eura za kiriju, struju i vodu
148 pregleda 30 komentar(a)
Milenko Grba, porodica Grba, Foto: Luka Zeković
Milenko Grba, porodica Grba, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.09.2012. 08:05h

Milenko Grba, njegovo troje maloljetno djece i trudna supruga, koji su prethodne dvije noći proveli pod vedrim nebom, juče su uspjeli da pronađu novi stan u Gornoj Gorici.

Stanodavac Sreten Đurković izbacio je porodicu iz kuće zbog neplaćenih računa u iznosu od ukupno 100 eura.

Grba je juče rekao da je novi stanodavac pristao da stanarinu plate do 20. septembra.

"Noć smo proveli pod vedrim nebom kod Doma zdravlja u Bloku 5. Bili smo danas u socijalnom, ali niko nas nije primio na razgovor. Takođe, niko se nije interesovao za naš problem. U međuvremenu, pronašli smo stan, a pokušao sam da dođem i do stvari koje su ostale u starom stanu. Nadam se da ću ih dobiti nazad, jer su tamo ostale sve dječje stvari", rekao je Grba “Vijestima”.

Troje djece provelo noć pod borovima >>>

On je kazao da je ranije tražio pomoć od opštinskih službi, istakavši da bi za njegovu porodicu najbolje rješenje bilo da dobije makar privremeni smještaj.

Noć smo proveli pod vedrim nebom kod Doma zdravlja u Bloku 5. Bili smo danas u socijalnom, ali niko nas nije primio na razgovor. Takođe, niko se nije interesovao za naš problem

Zbog tih dugova, stanodavac je zadržao stvari porodice Grba, a njih izbacio na ulicu.

Grbe imaju troje djece, najstariji sin ima šest, najmlađi dvije, a djevojčica četiri godine, a supruga treba da se porodi u januaru.

Grba se bavi molerajem, radi i majstorske poslove na građevini ali i pored svega teško sastavlja kraj sa krajem.

Žive od socijalne pomoći, jer kako Milenko kaže, žena, i da ima posla, ne može raditi zbog obaveza oko maloljetne djece. On tvrdi da i drugi njemu duguju.

Bonus video: