U Danilovgradu potreban direktor sa srednjom školom

Zaposleni u opštinskim službama, koji su insistirali na anonimnosti, “Vijestima” su kazali da se već četvrti put zaredom oglas raspisuje za aktuelnog direktora Dragana Antovića
255 pregleda 24 komentar(a)
Dragan Antović, Foto: Jelena Jovanović
Dragan Antović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 08.09.2012. 16:48h

Uprkos činjenici da oko stotinu nezaposlenih visokoškolaca, mahom diplomiranih ekonomista, pravnika, menadžera, inženjera geodezije, metalurgije, elektrotehnike, građevinarstva, čeka na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Direkcija za saobraćaj iz tog grada traži direktora sa završenom srednjom školom.

Iz Zavoda za zapošljavanje “Vijestima” je odgovoreno da im je ta Direkcija 30. jula dostavila prijavu za slobodno radno mjesto direktora.

“Poslodavac je tražio da se oglasi samo na oglasnoj tabli jedan dan. Od uslova je traženo da bude lice sa najmanje srednjom stručnom spremom, građevinske struke, i da ima najmanje tri godine radnog iskustva”, navodi se u odgovoru iz ZZZCG.

Zaposleni u opštinskim službama, koji su insistirali na anonimnosti, “Vijestima” su kazali da se već četvrti put zaredom oglas raspisuje za aktuelnog direktora Dragana Antovića, koji je dugi niz godina na toj funkciji sa završenom srednjom školom.

On je prije dva dana “Vijestima” kazao da nije upoznat sa tim da je oglas važio samo jedan dan, kao i da će biti poništen.

Primjer iz danilovgradske Direkcije nije usamljen, u još nekim preduzećima koja se finansiraju iz budžeta opštine direktori imaju samo srednju spremu

“Na oglas su se javila tri kandidata, ali će biti poništen zbog toga što kandidati nisu dostavili kompletnu dokumentaciju”, kazao je Antović.

U Uredbi o službenim zvanjima lokalnih službenika i namještenika navodi se da su rukovodeća lica sekretar Skupštine opštine, starješina organa lokalne uprave i rukovodioci stručnih i ostalih službi. Sekretar Skupštine shodno uredbi mora imati diplomu Pravnog fakulteta, najmanje pet godina radnog iskustva i položen stručni ispit, a starješina organa lokalne uprave i rukovodioci stručnih i ostalih službi opštine moraju imati visoku ili višu školsku spremu, najmanje tri godine radnog iskustva i položen stručni ispit.

Primjer iz danilovgradske Direkcije nije usamljen, u još nekim preduzećima koja se finansiraju iz budžeta opštine direktori imaju samo srednju spremu.

Prije nekoliko mjeseci, kada su “Vijesti” pisale o tome od nadležnih u Opštini Danilovgrad traženi su odgovori na pitanja koja je školska sprema propisana za zasnivanje radnog odnosa na mjestu direktora Turističke organizacije, da li direktor Direkcije za saobraćaj i v.d. direktora JP za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba sa školskom spremom koju imaju ispunjavaju uslove za funkcije na kojima se nalaze.

Kao i da li svi državni funkcioneri i namještenici koje je imenovala Opština školskom spremom, obaveznim radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, ispunjavaju uslove iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Tada, u razgovoru sa Dejanom Vukovićem, savjetnikom za upravljanje kadrova u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti, opštine Danilovgrad, “Vijestima” je pojašnjeno da Skupština opštine osniva javna preduzeća i ustanove, koje svojim statutima uređuju organizaciju, prava i dužnosti.

Bonus video: