VIP ribolovci iz Evrope u Crnoj Gori

Glumac Fric Veper kaže da je bilo sjajno i da će posebno pamtiti pecanje na Tari i domaću hranu u “Eko oazi”, “koja je jedna od najboljih koju je probao”
82 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 00:58h

“Royal fishing club” iz Njemačke doveo je u Crnu Goru 40 VIP gostiju koji su na našem moru i rijeci Tari, sudeći po njihovim utiscima, doživjeli veliku ribolovačku avanturu.

Sve se to okončalo gala večerom u “Splendidu”.

Gosti su bili podijeljeni u nekoliko grupa. Na pecanje na moru su odlazili specijalizovanim jahtama, dok su transferi za grupe za kanjon Tare obavljani helikopterima. Grupe su se smjenjivale tako da su svi gosti mogli da pecaju i na moru i na Suzi Evrope. Partneri su bili NTO Crne Gore, JP “Nacionalni parkovi”, NP “Durmitor”, kao i NVO “Montenegro fishing paradise” iz Mojkovca, a sponzori i domaćini projekta hotel “Splendid conference & spa” iz Bečica i turistički kompleks “Eko oaza” iz Gornje Dobrilovine u kanjonu Tare.

Grupu gostiju iz Njemačke, Norveške, Švajcarske, Rusije i Poljske su činila popularna lica iz kulturnog, sportskog i poslovnog života, kao i veći broj urednika značajnih magazina koji prate teme vezane za “zeleni turizam”, poput ribolova, jedrenja, planinarenja, biciklizma.

Reportaže o Crnoj Gori i ribolovačkoj avanturi biće objavljene na više TV kanala i magazina u Njemačkoj i drugim zemljama. Nove priče o Crnoj Gori biće objavljene i u renomiranim časopisima koji su specijalizovani za ribolov - ,„Blinker“, „FliegenFischen“, “ESOX“, „Angel Markt“, „JAHR Top Special Verlag“.

Takozvani ambasadori kluba, koji su poznate javne ličnosti, poput TV voditelja Verner Šulce-Erdel i Hari Vijnvord, svjetsko ime plastične hirurgije Verner Mang, glumac Fric Veper, olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima Jens Vajsflog i drugi, akteri su jedinstvene avanturističke misije na crnogorskim vodama.

Vlasnica “Jahr Verlag” medijske grupe Aleksandra Jar kaže da je prije dolaska o Crnoj Gori malo znala, a sada se uvjerila da se radi o maloj i prelijepoj zemlji.

“Sada sa sigurnošću obećavam da će Crna Gora ubuduće biti destinacija koju ću i privatno posjećivati. Dugo ću pamtiti gostoprimstvo koje smo doživjeli u ’Eko oazi’, u kanjonu Tare kod domaćina Rada Đurišića i njegove porodice. I njegov ’eko-antibiotik’ (domaća šljivovica - prim. aut.), a naročito neponovljivu rafting avanturu niz bukove Tare”, kazala je Jahr i naglasila da će grupacija kojom rukovodi snažno promovisati našu zemlju kao elitnu turističku destinaciju.

Glumac Fric Veper kaže da je bilo sjajno i da će posebno pamtiti pecanje na Tari i domaću hranu u “Eko oazi”, “koja je jedna od najboljih koju je probao”.

Trostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima Jens Vajsflog je dodao “da su nam plaže i rijeke sjajne”.

Legendarni selektor njemačke hokejaške reprezentacije Hans Cah prilikom odlaska sa sigurnošću je najavio novi dolazak.

Crnogorsku avanturu četrdesetak VIP gostiju pratio je veliki publicitet njemačkih magazina i dnevnih listova, čak 34, kao i 16 regionalnih njemačkih TV stanica

“Živim pored rijeke Isaar. Ona je od uvijek u mojoj krvi. Od sad i Tara. Moram doći da upecam mladicu, tu divnu ribu koje ima i u mom Isaaru. Sačekaće me Velibor, koji je do savršenstva organizovao ovo putovanje za lov mladice i u potpunosti potvrdio veliki rejting koji uživa u Njemačkoj”, kazao je Hans.

Velibor Ivanović iz NVO “Montenegro fishing paradise” kaže da ponuda elitnog ribolova predstavlja najčistiji vid održivog turizma uopšte.

“Vjerujem da smo spremni da stupimo na pozornicu elitnih destinacija. Ovaj veliki projekt smo pripremali više od godinu i po dana i, kako saznajemo od VIP-učesnika, naša organizacija avanture je ocijenjena sa najvećom mogućom ocjenom. Dokaz je to, ali i podstrek za dalji rad, da i mi u Crnoj Gori imamo kvaliteta i znanja da ponudimo i plasiramo elitni turistički proizvod”, kazao je Ivanović.

Vlasnik turističkog kompleksa “Eko oaza” u Gornjoj Dobrilovini Radojica-Rade Đurišić je zadovoljan što su elitni gosti otišli sa lijepim utiscima.

“Porodični seoski turizam organizovan na održiv način dobio je ovom prilikom potvrdu da može da oduševi i eminentne goste koji su nam iz jednog ’Splendida’ dolijetali helikopterima, a zatim otišli veoma zadovoljni”, kazao je Đurišić.

“Royal fishinng club” i eminentna medijska grupacija “Jahr Verlag” iz Hamburga svake godine organizuju ovakve promotivne događaje na nekoj od najboljih turističkih destinacija na svijetu. Do sada su ove spektakularne posjete organizovali na prestižnim destinacijama - na Aljasci, u Španiji, Keniji, dok će u naredne dvije godine posjetiti Norvešku i Kubu.

Kralj noseva u Splendidu

U hotelu “Splendid” boravio je i prof. dr Verner Mang. “Papa noseva” kaže da je sretan što su mu povjerenje ukazale brojne ličnosti svjetskog džet- seta, posebno Klaudija Šifer, Hajdi Klum, ali i brojne svjetske glumice, manekenke, pjevačice…

Svjetsku slavu ipak stekao je “spasavanjem” nosa Majklu Džeksonu. “U namjeri da zaustavim proces raspadanja, te 1998. godine osmislio sam novu tehniku kojom je nedostajući dio nosa zamijenjen dijelom uha, što je u to vrijeme izazvalo pravu senzaciju kako u medincinskim krugovima, tako i u medijima”, prisjeća se doktor Mang. Ipak, doktor Mang najviše, kaže, cijeni prirodan izgled. Ističe da je asimetrija lica specifična za svakog čovjeka, te da se u željama ne smije pretjerivati.

Crnogorkama i Crnogorcima ne spori ljepotu, ali muškom dijelu populacije ipak zamjera na liniji.

“Žene su izuzetno lijepe. Za muškarce moram reći da su gojazni. Očito ne paze na ishranu, a i trening im nije jača strana”, kaže doktor Mang Doktor Mang je “Vijestima” otkrio da je proslavio rođendan u hotelu “Splendid”.

Kaže da je posebno bio iznenađen činjenicom da su čak iz Njemačke došli neki od njegovih prijatelja, kako bi prisustvovali slavlju. Iako su avioni tokom dana dolijetali na heliodrom luksuznog hotela, kaže da nije ni slutio da su u pitanju njegove zvanice.

Za sebe kaže da poput ostalih članova „Royal fishing kluba” uživa u ribolovu kao „duševnoj hrani“, koja je nužna uz složene svakodnevne radne aktivnosti. Njihovu crnogorsku avanturu pratio je veliki publicitet njemačkih magazina i dnevnih listova, čak 34, kao i 16 regionalnih njemačkih TV stanica.

Galerija

Bonus video: