SAD uručile pomoć stanovnicima kampa Konik

Dio donacije iskorišćen je za nabavku 850 higijenskih paketa, kako bi se izašlo u susret osnovnim potrebama porodica i njihovih članova
51 pregleda 1 komentar(a)
kamp Konik, Foto: Vesko Belojević
kamp Konik, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.09.2012. 13:04h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država uručila je danas pomoć ugoženim stanovnicima kampa Konik vrijednu 50 hiljada dolara.

Donacija je uručena Crvenom krstu koji je, nakon toga, nabavio kuhinjski kontejner sa pratećom opremom i aparatima i dva ambulantna kontejnera za pružanje osnovnih zdravstvenih usluga stanovnicima kampa.

Dio donacije iskorišćen je za nabavku 850 higijenskih paketa, kako bi se izašlo u susret osnovnim potrebama porodica i njihovih članova.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Su Kej Braun kazala je da će obroci za stanovnike kampa biti pripremani u kontejner kuhinji, koja će biti smještena u centralnom dijelu Crvenig krsta, a potom distribuirani stanovnicima Konika.

Ona je najavila da će osim tri kontejnera, američka Ambasada pružiti pomoć u vidu 850 higijenskih paketa stanovnicima kampa.

“Želim da stanovnivci kampa znaju da je Ambasada SAD spremna da pruži podršku i pomogne kako bi se otklonile posljedice ove tragedije”, rekla je Kej Braun.

Gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, je rekao da se nada da će donacija SAD biti podstrek i za druge donatore.

"Trudićemo se da što prije formiramo kontejnersko naselje kao najbolje moguće prelazno rješenje kada je u pitanju smještaj porodica, njihova sigurnost i bezbjednost. Kad dobiju pravi krov nad glavom kontejneri mogu koristiti za neku vanrednu drugu situaciju ili kao pomoć drugim državama“, rekao je on.

Kako je kazao Mugoša, Glavni grad pomaže, pomagaće i dalje ugroženim.

Bonus video: