Troje djece provelo noć pod borovima

Porodica Grba noć provela pod vedrim nebom, nakon što ih je stanodavac izbacio zbog 100 eura duga
195 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 15:30h

Milenko Grba, njegovo troje maloljetne djece i trudna supruga proveli su noć pod vedrim nebom, nakon što ih je stanodavac Sreten Đurković istjerao iz kuće zbog neplaćenih računa od ukupno 100 eura.

Porodica Grba je noć između srijede i četvrtka provela u park-šumi u Bloku 5, a i sinoć su oko 21 čas boravili na otvorenom.

Grba je juče ispričao “Vijestima” da je sa porodicom stanovao tri mjeseca kod Đurkovića, u Ulici Rusa Radulovića.

Ne poriče da duguje novac za kiriju, struju i vodu, ali smatra da Đurković ne može zbog 100 eura konfiskovati njegovu imovinu.

„Prvi mjesec sam ostao dužan 25 eura, drugi 20, a sada su došli računi za struju od 35 eura i za vodu 15 eura. To je sve oko 100 eura. Gazda je tražio da odmah sve platim, ali kako to nijesam bio u mogućnosti dok ne primim socijalno, izbacio me je sa porodicom iz stana. Uzeo mi je ključeve i rekao da stvari neću dobiti dok ne platim dugove“, rekao je Grba.

„Prvi mjesec sam ostao dužan 25 eura, drugi 20, a sada su došli računi za struju od 35 eura i za vodu 15 eura"

Sa njim je noć pod vedrim nebom provelo troje djece, starosti od 2 do 6 godina, i supruga koja bi trebalo da se porodi u januaru.

Đurković, međutim, tvrdi da je Grba “sigurno izmislio da je spavao sa porodicom pod vedrim nebom, jer njegovi roditelji imaju baraku na Zabjelu”.

On je odbacio optužbe da je porodicu Grba sa maloljetnom djecom izbacio na ulicu, jer Milenko, kao otac i staratelj, ne može očekivati da mu drugi izdržavaju porodicu i u nedogled plaćaju račune.

Đurković je izrekao više uvreda na račun Grbe, ocijenivši da “Vijesti” ne bi trebalo da pišu o svemu što se dogodilo.

Milenko sa suprugom i najmlađim sinom

Đurković je ispred kuće izbacio stvari porodice Grba, ali će im dopustiti da ih uzmu.

„Zamolili su me iz policije da ih vratim, tako da može doći za njih“, rekao je Đurković.

Grba je ispričao da je morao sa porodicom da napusti kuću nakon što mu je Đurković rekao da je prevarant i zaprijetio da će namještaj i ostale stvari izbaciti na ulicu, ako ne plati dug.

On tvrdi da su sa sobom ponijeli samo jedno ćebe.

Stvari ispred kuće Đurkovića

„Zanoćili smo na tom ćebetu kod Doma zdravlja u Bloku V pod vedrim nebom zajedno sa djecom. Djeca su možda i zaspala, ali ja i žena, koja nosi naše četvrto dijete, sigurno nijesmo“, rekao je Grba.

Jedva sastavljaju kraj s krajem

Grba je rekao da se bavi molerajem i da radi poslove na građevinama, ali da i pored svega teško sastavlja kraj s krajem. On tvrdi i da drugi njemu duguju.

„Krečio sam stan jednoj ženi u Tološima. Ostala mi je dužna 50 eura dok ne primi penziju, a duguje mi i jedan kolega 200 eura. Međutim, njega nigdje nema, a zbog nemogućnosti da naplatim svoja potraživanja nagomilali su se dugovi kod stanodavca. Radim, a ne mogu da naplatim - e, to je muka“, kazao je Grba.

Grbe primaju i socijalnu pomoć, a Milenko kaže da supruga ne bi mogla da radi zbog obaveza oko djece, čak i kada bi bilo posla.

Galerija

Bonus video: