Barani četiri godine čekaju na pomoć nadležnih zbog buke, provala...

“Neshvatljivo je što na naše pritužbe nema makar odgovora od glavnog administratora i načelnika policije“
2 komentar(a)
Aleksandar Radulović, Foto: Anto Baković
Aleksandar Radulović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.09.2012. 16:00h

Ni nakon peticije upućene nadležnim organima sa potpisima stotinu porodica, i četiri godine čekanja na reakcije resornih službi, nema mira za stanare u jednosmjernoj ulici koja vodi od bulevara iza zelene pijace od vatrogasne stanice, požalio se „Vijestima“ mještanin Aleksandar Radulović.

“Učestale provale u naselju u posljednje vrijeme, dvadesetčetvoročasovna buka na platou iza vatrogasne stanice i glasna muzika iz lokala sa pijace, te nelegalna prodaja na ulici, problemi su koji i dalje čekaju rješavanje”, kazao je Radulović, dodajući da je “neshvatljivo što na naše pritužbe nema makar odgovora od glavnog administratora i načelnika policije“.

“Reagovala je jedino direktorica Komunalnog preduzeća Nena Orlandić, koja je istakla da je ovakvo ponašanje u širem centru grada nedopustivo, ali i da ta tematika nije u zaduženju ovog preduzeća”, dodao je Radulović.

U martu ove godine on se prvi put požalio “Vijestima“ zbog legalne i nelegalne trgovine najrazličitijm robama i proizvodima na javnim površinama u toj ulici, koja u tom dijelu grada traje u kontinuitetu. Stanarima je, kako je tada kazao, “život već godinama jednostavno nepodnošljiv“.

"Mira nema ni kad pijaca završi sa radom, “jer onda počinje snabdijevanje tezgi i lokala za naredni dan, po pravilu kamionima“

Na zdravlje mještana, rekao je Radulović, negativno utiču buka koja se stvara tim prometom, prašina koja se podiže od prolaska kamiona s robom, ali i roba koja se prodaje. Nema, istakao je, mira ni kad pijaca završi sa radom, “jer onda počinje snabdijevanje tezgi i lokala za naredni dan, po pravilu kamionima“.

Iz Komunalne policije su tada „Vijestima“ rekli da je neophodno odrediti lokaciju za prodaju robe na veliko – kamionsku pijacu koje trenutno nema, „a koja je više nego potrebna ovom gradu, kako bi se ova pojava suzbila i iznašlo trajno i adekvatno rješenje evidentnog problema nelegalne prodaje na javnim površinama na teritoriji Opštine Bar”.

Bonus video: