Mještani Crnih rapa: Uklanjanje smeća je ekološko, a ne političko pitanje

Jedan od mještana je pojasnio da je otpad odnesen iz korita rijeke u čijoj blizini žive pojedini funkcioneri i direktori
0 komentar(a)
Ribnica, smeće, Foto: Haris Šabotić
Ribnica, smeće, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 06.09.2012. 18:31h

Radnici JP “Čistoća” nijesu prošle sedmice očistili dio Ribnice, jer u taj dio korita mehanizacija nije mogla da uđe.

Portparolka “Čistoće” Senada Mulešković kazala je juče “Vijestima” da će najkasnije za dva dana očistiti i dio Ribnice dugačak 50 metara, poznat i kao Crne rape.

“Svi smo mi platili da se smeće očisti u dijelu Ribnice gdje smo se ranije kupali”

Mještani, međutim, smatraju da bi čišćenje smeća trebalo da bude ekološko, a nikako političko pitanje, a jedan od njih je pojasnio da je otpad odnesen iz korita rijeke u čijoj blizini žive pojedini funkcioneri i direktori.

“Svi smo mi platili da se smeće očisti u dijelu Ribnice gdje smo se ranije kupali”, kazao je on.

Mulešković je rekla da “Čistoća” svake godine ljeti čisti korito Ribnice po nalogu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Ona je pojasnila da je prije sedam dana započeto mašinsko čišćenje dijela korita u dužini od oko 2.200 metara.

Čišćeno je na prostoru mjesnih zajednica Konik i Masline, 500 metara uzvodno od tenkovskog mosta do sastavaka Savinog potoka i Ribnice, kod starog pješačkog mosta u Ulici Goce Delčeva.

Osim mehanizacije i radnika ’’Čistoće’’, preduzeća ’’Vodovod i kanalizacija’’, ’’Deponija’’ i ’’Genex’’ mašinama su tovarili i odvozili otpad.

“Pomenuta akcija predstavlja samo nastavak aktivnosti koje preduzeće sprovodi tokom čitave godine kako bi se zaštitila životna sredina.

Redovno održavamo gradske plaže, u nekoliko navrata je čišćen Savin potok, a u cilju zaštite dalje devastacije riječnih korita, na lokalitetu Brijeg Ćukovića je nedavno postavljena i zaštitna ograda kako se otpad koji se odlaže oko kontejnera ne bi rasipao u korito”, kazala je Mulešković.

Bonus video: