Vojvodić će, ako bude morao, zaposliti Vojičića kao dopisnika iz Šavnika

Direktor RTCG planira kako da ispoštuje odluku i vrati na posao bivšeg direktora Javnog servisa
21 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2012. 18:37h

Ako menadžment Radio-televizije Crne Gore (RTCG) bude morao da vrati na posao bivšeg generalnog direktora Branka Vojičića, uposliće ga - kao dopisnika iz Šavnika.

To je na sjednici Savjeta RTCG saopštio sadašnji direktor te kuće Rade Vojvodić.

Iako se na sjednici primarno raspravljalo o pravilniku o izvještavanju u toku predizborne kampanje, članovi su se dotakli nedavne odluke sudije podgoričkog Osnovnog suda Nataše Bošković koja je poništila rješenje o Vojičićevom razrješenju i obavezala RTCG da ga vrati na posao.

U toku žučne rasprave Vojvodić je prisutnima sugerisao "da sjednicu prate i mediji", na što je član Savjeta Draško Đuranović kazao: „Dogovorili smo se sa koleginicom“, aludirajući na raniju sugestiju predsjednika Savjeta Dušana Simonovića novinarki "Vijesti" da detalje ne objavljuju jer "oni samo ćaskaju".

Simonović, koji je ranije inicirao smjenu Vojičića, kazao je kolegama da "taj slučaj treba gurati i do Strazbura", dok je nekoliko članova ponovilo da će "bivšeg direktora, ipak, neko morati da isplati".

Branko Vojičić

Vojičić je ranije tužio RTCG tražeći poništenje rješenja o razrješenju sa mjesta generalnog direktora, jer je "neosnovano i nezakonito i ne sadrži osnov za razrješenje i davanje otkaza, kao ni obrazloženje", ali i zahtijevao da sud obaveže televiziju da ga vrati na posao u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Međutim, sud je tada kao neosnovan odbio dio tužbenog zahtjeva u kojem se traži da se Vojičić vrati na mjesto generalnog direktora, uz obrazloženje da mu je ugovor, kojim je raspoređen na tu funkciju, istekao i da ga sud ne može vratiti na posao koji je do tada obavljao, već samo na radne zadatke koji odgovaraju njegovoj stručnoj spremi i radnim sposobnostima.

Javni servis je početkom marta izgubio još jedan sudski spor protiv Vojičića, kojim je ta medijska kuća tražila poništenje njegovog ugovora o radu, odnosno ništavost odredbi ugovora koje se odnose na zaradu i otpremninu.

RTCG se žalio na tu presudu i predmet je sada u Višem sudu. Ugovorom o radu za Vojičića je predviđena otpremnina u iznosu od šest do 12 njegovih mjesečnih bruto zarada, što je oko 80.000 eura.

Galerija

Bonus video: