"Neka kažu ko je snimao Dušana Simonovića"

Članica Novog sindikata RTCG-a Mirjana Popović negirala da je tajno snimala šefa Savjeta Televizije
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2012. 14:47h

Članica Novog sindikata RTCG-a Mirjana Popović navela je u podgoričkom Osnovnom sudu da nije snimala razgovor sa predsjednikom Savjeta te televizije i predsjednikom Olimpijskog komiteta Dušanom Simonovićem, kao i da nije objavila dio tog razgovora na sajtu “YouTube”.

Naglasila je, međutim, da bi voljela da se utvrdi ko je to uradio.

Simonović je u julu prošle godine tužio Popovićevu i otpuštenog radnika javnog servisa Radomira Pajovića za neovlašćeno prisluškivanje i snimanje razgovora u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta, kao i za objavljivanje djelova tog razgovora.

Simonović je na tom snimku okarakterisao tadašnjeg generalnog direktora Branka Vojičića kao “klasičnu budalu”, direktora opštih poslova Miodraga Vučinića kao “najvećeg gangstera”, a direktorku Televizije Radojku Rutović kao osobu koja nema kapaciteta za posao koji obavlja.

Popovićeva je u sudnici rekla da joj je bilo čudno zbog čega nijesu razgovarali kod Simonovića u kabinetu ili u zgradi RTCG-a, već u prostorijama COK-a.

“Ja sam totalno informatički nepismena, ni mejl ne znam poslati, a kamoli da snimam neki razgovor, a ni moje vaspitanje mi to ne dozvoljava”, rekla je Popovićeva.

Ona je dodala da nije vidjela ni da je Pajović snimao taj razgovor, niti bilo kakva sredstva za snimanje u prostoriji, te da ni ona, ni Pajović nijesu imali nikakvog interesa ni motiva da snime Simonovića.

Istakla je i da je sve tužba neistinita u svakoj riječi, osim da su vodili takav razgovor u prostorijama COK-a

Istakla je i da je sve tužba neistinita u svakoj riječi, osim da su vodili takav razgovor u prostorijama COK-a, te da su tek pri kraju sastanka utvrdili zašto ih je Simonović uopšte pozvao na razgovor, jer nijesu mogli doći do riječi.

Advokat Radovan Drinčić, zastupnik okrivljenih, tražio je da Simonović dokaže kako je sporni razgovor dospio u Nezavisni dnevnik “Vijesti”, kao i da se sasluša glavni i odgovorni urednik lista Mihailo Jovović, jer smatra da se na optuženičkoj klupi trebao naći Simonović, a ne njegovi branjenici.

Pajović je na prethodnom pretresu rekao da sumnja da je upravo Simonović snimao taj sastanak i zloupotrijebio njega i Popovićevu kako bi iznio svoje stavove u javnost.

Suđenje se nastavlja 18. oktobra, za kada je planirano saslušanje Simonovića.

Galerija

Bonus video: