Produženje lista na nekoliko fakulteta UCG još neizvjesno

Nakon današnje sjednice Upravni odbor UCG će se obratiti za savjet Ministarstvu prosvjete i sporta kako bi odlični učenici naknadno bili upisani na željene fakultete
1 komentar(a)
upis na fakultet, Ekonomski, Foto: Savo Prelević
upis na fakultet, Ekonomski, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2012. 07:37h

Proširenje rang lista na nekoliko fakulteta Univerziteta Crne Gore još je neizvjesno, iako su članovi Senata UCG nakon jučerašnje sjednice imali pozitivne stavove za predloge dekana za upis odlikaša koji su ostali ispod crte.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, nakon današnje sjednice Upravni odbor UCG će se obratiti za savjet Ministarstvu prosvjete i sporta kako bi odlični učenici naknadno bili upisani na željene fakultete.

Sa nekih od fakulteta koji su tražili proširenje takvu odluku ne smatraju dobrim potezom. Kako su kazali, nezadovoljni su i razočarani, jer su smatrali da će ih Senat podržati u naporu da prime najbolje crnogorske maturante.

Sa jednog od fakultelta nezvanično su kazali da će sačekati sjednicu UO koja je zakazana za danas, ali i da obraćanje Ministarstvu znači da će morati da čekaju do naredne sjednice Vlade, odnosno, do sledećeg četvrtka. Ipak će najteže biti studentima koji od prvog upisnog roka ne znaju da li su primljeni na fakultet ili ne, a kako su kazali sa fakulteta gotovo svakodnevno dobijaju pozive od nezadovoljnih maturanata.

Bonus video: