Pritvorenik Dragan Koprivica već 30 dana štrajkuje glađu

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da je njegovo zdravstveno stanje stabilno
343 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.08.2012. 14:31h

Porodica pritvorenika Dragana Koprivice, koji već mjesec dana u Istražnom zatvoru Podgorica štrajkuje glađu, pokušavajući dokazati da mu je tokom sudskog postupka nanijeta nepravda, tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje u proteklih sedam dana znatno pogoršano.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

"Uznemireni smo i zabrinuti njegovim zdravstvenim stanjem. Praktično ga je nemoguće prepoznati, izgubio je više od 15 kilograma, a obzirom da je dugogodišnji astmatičar i lošeg zdravstvenog stanja, smatramo da ga je neophodno hospitalizovati u bolnici za plućne bolesti. Uprkos visokoj cijeni narušavanja vlastitog zdravlja on je riješen da se za zakonska prava bori i dalje", kazala je njegova porodica "Vijestima".

Oni tvrde da su zabrinuti i zbog odnosa nadležnih prema članu njihove porodice.

"Tokom postupka koji je vođen protiv njega došlo je do grube povrede zakona i pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja koji su za posljedicu imali osuđujuću presudu. Štrajkom glađu, koji traje više od 30 dana, on pokušava da se izbori za suđenje na kom bi mu se sudilo na osnovu dokaza i činjenica, a ne sudskih pretpostavki", kazali su oni.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija "Vijestima" je potvrđeno da on i dalje odbija hranu.

"Pritvorenik Dragan Koprivica i dalje štrajkuje glađu, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. On odbija da uzima hranu, ali ne i tečnost. Laboratorijski parametri su u granicama normale. Svakodnevno je podvrgnut ljekarskoj kontroli i zatvorski ljekar pruža mu intenzivnu ljekarsku njegu", odgovoreno je iz ZKS-a.

Bonus video: