Pejović: Kotorski vodovod preprodaje vodu

"Za glavnu turističku sezonu cijena je 0,30 €/m3, a u vansezonskom periodu cijena je 0,22 €/m3"
292 pregleda 3 komentar(a)
Miodrag Pejović, Foto: Vuk Lajović
Miodrag Pejović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.08.2012. 10:33h

Predsjednik Upravnog odbora JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje Budva Miodrag Pejović reagovao je na izjavu direktorke kotorske Opšte bolnice Edite Starović u tekstu “Bolnica duguje skoro 80 hiljada” u jučerašnjim „Vijestima”.

“U današnjem dnevnom listu „Vijesti” pročitao sam članak gdje ističete velike probleme koje imate oko plaćanja računa za vodu Vodovodu Kotor, kao i Vaš iskaz da ste se obraćali Regionalnom vodovodu povodom ovog pitanja. Bez obzira što ste dobili vrlo detalnju informaciju od direktora Regionalnog vodovoda dana 16.08.2012. godine , biću slobodan ako kažem da mi se čini da kod Vas i dalje postoji zabuna oko ovog problema. Zato ću biti krajnje kratak i vrlo jasan, ali očito, direktor Vodovoda Kotor zamlaćuje Vas dezinformacijama oko cijena i odnosa Vodovoda Kotor sa Regionalnim vodovodom”, kaže Pejović.

On podsjeća da Regionalni vodovod za isporučenu vodu ispostavlja račune vodovodu Kotor. Za glavnu turističku sezonu cijena je 0,30 €/m3, a u vansezonskom periodu cijena je 0,22 €/m3. Na ovu cijenu se obračunavaju PDV koji iznosi 17 odsto. Za povučenu vodu iz Regionalnog vodovoda, Vodovod Kotor nema nikakve troškove, osim da Vam ispostavi fakturu.

“Iz Vašeg dopisa vidio sam da Vam Vodovod Kotor naplaćuje vodu po cijeni od 2,76 €/m3 što je deset (10) puta više od cijene po kojoj dobija vodu iz Regionalnog vodovoda”, kaže se u reagovanju Pejovića.

On poručuje Starovićevoj da je lako zaključiti ko je taj ko treba da pokaže razumijevanje prema kotorskoj bolnici, te da je apsolutno podržava jer je to neprimjerena cijena vode prema kotorskoj bolnici.

Bonus video: