Berane: Protest ugostitelja, sklopljen dogovor

Ugostitelji iz glavne gradske ulice su se prije početka sjednice okupili ispred zgrade Opštine, nakon čega su imali razgovor u resornom sekretarijatu
0 komentar(a)
SO Berane, Foto: Tufik Softić
SO Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 07.06.2018. 11:28h

Sjednica Skupštine opštine Berane kasnila je zbog protesta ugostitelja iz glavne gradske ulice, kojima Opština prijeti ukljanjanjem tendi i poštovanju odluke iz 2015. godine o jednoobraznoj upotrebi suncobrana.

Ugostitelji koji su početkom sezone postavili tende zatražili su da se ta odluka i ovog ljeta prolongira do iznalaženja novog rješenja koje bi bilo za sve prihvatljivo.

Oni su se prije početka sjednice okupili ispred zgrade Opštine, nakon čega su imali razgovor u resornom sekretarijatu.

Tek sat i po nakon zakazanog početka sjednice, predsjednik SO obavijestio je odbornike da je sa ugostiteljima napravljen dogovor da se tokom naredne sedmice održi sastanak na kojem bi se tražilo neko kompromisno rješenje.

Ugostitelji, njih desetak, tek nakon toga, odnosno u podne, otvorili su svoje lokale.

U glavnoj gradskoj ulici u Beranama ima petnaest kafića i restorana.

Skupština opštine je u prethodnom sazivu 2015. godine donijela odluku da svi moraju koristiti jednoobrazne suncobrane umjesto raznolikih tendi, ali se iz nekih razloga to protekle dvije godine nije poštovalo.

Opština je ove godine riješila da tu odluku neselektivno sprovede, ali su naišli na organizovan otpor ugostitelja joji smatraju da suncobrani nijesu dobro rješenje za podneblje sjevera države zbog vremenskih prilika.

Oni su ipak najavili da su spremni da razgovaraju i traže kompromis za naredni period, ali da se ove godine situacija ne mijenja jer se, kako ističu, već uveliko usšlo u sezonu.

Skupština opstine je tek poslije dvanaest sati nastavila rad koji je započet prošle sedmice. Na dnevnom redu danas će, između ostalog, biti i izvještaj o radu predsjednika opštine za prošlu godinu.

Bonus video: