Blokirano uvođenje e-knjižice?

Fond izdvojio novac i pripremao tender
72 pregleda 6 komentar(a)
zdravstvena knižica, Foto: Nenad Mandić
zdravstvena knižica, Foto: Nenad Mandić
Ažurirano: 07.06.2018. 07:29h

Iako je elektronska zdravstvena knjižica trebalo da bude uvedena u ovoj godini, to je odloženo nakon sastanka Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) i tri ministarstva. Ministarstvo javne uprave tražilo je da se sagleda mogućnost uvođenja jedinstvene kartice, koja bi služila ujedno i kao lična karta, vozačka dozvola, zdravstvena knjižica...

Direktor FZO, Sead Čirgić, kazao je “Vijestima” da je odloženo uvođenje te knjižice kao posebnog dokumenta, nakon sastanka kojem su prisustvovali i predstavnici tri ministarstva - zdravlja, unutrašnjih poslova i javne uprave.

On je kazao da su uspostavili komunikaciju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova oko saradnje na tom projektu, kao i sa Ministarstvom javne uprave, s obzirom na to da je taj Vladin resor nosilac svih projekata oko uvođenja e- servisa.

“Ministarstvo javne uprave iniciralo je da se definiše koncept elektronske identifikacije na nacionalnom nivou i sagleda mogućnost da se ide u pravcu jedinstvenog elektronskog identifikacionog dokumenta, koji može da obezbijedi i fizički i elektronski identitet građanina i istovremeno omogući pristup svim elektronskim registrima u kojima se vode podaci o građanima, odnosno izdavanje kartice koja bi bila istovremeno i lična karta, vozačka dozvola, zdravstvena knjižica...”, saopštio je Čirgić.

Bonus video: