Rijekom Zetom: Nikola najljepše skočio, Obren najbrže plivao

Osim zdrave hrane, na stolovima su bili izloženi i unikatni suveniri, priganice, med i kozmetika na bazi pčelinjeg proizvoda
121 pregleda 1 komentar(a)
Rijekom Zetom 2012, Foto: Milica Đurović
Rijekom Zetom 2012, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 26.08.2012. 08:44h

Najljepši skok u Zetu izveo je Danilovgrađanin Nikola Ljumović, drugoplasirani je Haris Smajović, a treći je Nikola Rašković. U kategoriji pionira prvo mjesto u takmičenju u skokovima osvojio je Alen Agović, drugo Anes Škrijelj, a treće Nikola Kalezić.

Skokovi sa skakaonice ispod danilovgradskog mosta obilježili su drugi dan manifestacije ''Rijekom Zetom 2012'' i posmatračima se bili najinteresantniji, pa su svakog takmičara bodrili aplauzima i podrškom. Prijavilo se 28 takmičara, među njima je bila i devetogodišnja Anja Stojanović koja je pobrala simpatije prisutnih.

Jučerašnja dešavanja započela su poribljavanjem rijeke Zete sa 40 kilograma ribe. Vrijedne ruke bjelopavlićkih domaćina su se potrudile da izlože svoje proizvode na Trgu 9. decembra, a za to vrijeme je nastupio folklorni ansambl ''Danilovgrad'' koji je pobrao aplauze zbog nedavno osvojene šampionske titule na igrama Stare Crne Gore.

Na otvaranju drugog dana manifestacije dobrodošlicu posjetiocima i izlagačima zdrave hrane poželio je rekorder u proizvodnji ekološke hrane Budo Brajović. On je istakao da bjelopavlićki proizvođači prednjače u plasteničkoj proizvodnji i vinogradarstvu, tako da Danilovgrad ima šta da ponudi na crnogorskom tržištu.

Zdrava hrana, suveniri, kozmetika...

Domaćin sa Jelenka Vojo Brajović izlaže svake godine svoje proizvode na manifestaciji. Proizvodi vino i rakiju, a grožđe vranac mu otkupljuju ''Plantaže''.

"Imam posađeno 1100 čokota vinove loze, a bavim se i ratarstvom i voćarstvom, evo kao što vidite danas sam izložio ječam i kukuruz, a od voća jabuke, kruške i orahe", rekao je Brajović.

Osim zdrave hrane, na stolovima su bili izloženi i unikatni suveniri, priganice, med i kozmetika na bazi pčelinjeg proizvoda.

Osim zdrave hrane, na stolovima su bili izloženi i unikatni suveniri, priganice, med i kozmetika na bazi pčelinjeg proizvoda

Medar sa Cetinja Vukašin Đurović koji izlaže već treću godinu u Danilovgradu tvrdi da je ''žalosno što ljudi ne znaju da se samo prirodni med kristališe'' i ponosno ističe zlatnu medalju za kvalitet koju je dobio u Italiji prije šest godina. Njegova sugrađanka Lidija Martinović je stalni izlagač na manifestaciji u Bjelopavlićima. Ona je na svom štandu osim vrcanog i meda u saću, izložila i kozmetiku na bazi pčelinjeg proizvoda, bez aditiva i konzervansa.

"Posjećujem i izlažem na manifestacijama u Crnoj Gori i okolnim zemljama i dobitnik sam velikog broja nagrada", kazala je Martinović. Kod njenog štanda su se okupili oni koji su željeli da probaju neobičan i sladak liker od borovnica sa medom.

Navijanje sa obale

Nakon degustacije, posjetioci su se spustili do obale Zete gdje je održano takmičenje ribolovaca ''udicom na plovak''. U toj disciplini je ukupno prijavljeno 28 takmičara. Na prvom mjestu našao se, u konkurenciji seniora, Jovica Lakić, na drugom Ivan Dragaš, a treću poziciju je zauzeo Nikola Ivanović. U juniorskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Uroš Radusinović, drugo Vukašin Radulović, a treće Stefan Stojanović.

Pauzu između takmičenja Danilovgrađani i posjetioci iz drugih gradova iskoristili su da se rashlade pored Zete, pojedini su uživali u kafićima, a neki su nastavili da pecaju u blizini platoa.

Takmičenje u preplivavanju rijeke je okupilo vjerne navijače na gradskoj plaži, koji su burno navijali za svoje favorite

Takmičenje u preplivavanju rijeke je okupilo vjerne navijače na gradskoj plaži, koji su burno navijali za svoje favorite. Ove godine su se prvi put takmičile djevojke, doduše bilo ih je samo tri, ali su osvojile nagrade. Prvoplasirana je Ljubica Kovačević, druga Rajna Šćepanović, a treća Ksenija Šćepanović.

Žiri koji je ocjenjivao preplivavanje i skokove su činile profesorice Marijana Stefanović i Boženka Kalezić, zatim profesor Milovan Ljubojević i Dane Žegarac.

U preplivavanju u kategoriji pionira prvo mjesto je zauzeo Milan Brajović, drugi je bio Ljubo Bogićević, a na trećoj poziciji je Jovan Radulović. Prvi u kategoriji seniora bio je Obren Bogićević, drugi Gojko Mitrović i na trećem mjestu Jovan Janjatović.

"Rijekom Zetom", prvi dan >>>

Bonus video: