Nacija nema veze sa zloupotrebom moći

Ove floskule u stilu “država to sam ja” već su viđene na ovim prostorima, a očito je Gjokaj to temeljno izučio u DPS-u koji je izgleda samo formalno napustio da kao “nezavistan” dobije funkciju u navodno nezavisnoj Agenciji
102 pregleda 0 komentar(a)
Muhamed Gjokaj, Foto: Zoran Đurić
Muhamed Gjokaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.06.2018. 16:48h

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Muhamed Gjokaj trebalo bi zbog funkcije koju obavlja da zna koliko je neprimjereno da javno utvrđuje koje smo vjere i nacije kolega iz lista “Dan” i ja, jer to ne može znati - sem ako nije zloupotrijebio naše lične podatke.

Reagujući na tekst u “Vijestima” od 31. maja, pod naslovom “Samovolja Gjokaja koštaće 35.000 eura”, u kome ga kolega iz Savjeta Radenko Lacmanović sumnjiči da je kao predsjednik zloupotrijebio poziciju, on nije ulazio u njegove navode da li zakonski, poštujući Pravilnik i ostala dokumenta AZLP, obavlja svoju javnu funkciju za koju mjesečno prihoduje....

Umjesto toga optužuje da “nerazdvojni trio vrši neosnovane napade” na njega i da se radi o “o nacionalnoj i vjerskoj noti napada”, posebno problematičnoj u “vrijeme ramazana zbog čega je napad na njega, napad na sve pripadnike muslimanske vjeroispovijesti” i da ja i kolega “pokušavamo da remetimo nacionalni sklad u CG”.

Ove floskule u stilu “država to sam ja” već su viđene na ovim prostorima, a očito je Gjokaj to temeljno izučio u DPS-u koji je izgleda samo formalno napustio da kao “nezavistan” dobije funkciju u navodno nezavisnoj Agenciji.

Uostalom, ako je do vjerskih praznika, može se i premijer uvrijediti što ga kritikujemo tokom vaskršnjeg posta, pa zaprijetiti tužbom, kao i Gjokaj.

Radujem se njegovoj tužbi, jer možda sudu objasni kakve veze imam ja sa tekstom koji je pisala i potpisala koleginica. Ja sam kao urednik poslala poruku, jer nije htio da se javi na telefon, da čujemo njegovu stranu u vezi sa Lacmanovićevim zamjerkama. Namjeru da ispoštujemo Etički kodeks, predsjednik Savjeta vidi kao vjerski i nacionalni napad.

Ako jednom Državna revizorska institucija ili neka inspekcija provjere rad Agencije, sumnjam da će ga pitati koje je nacije.

Urednica u “Vijestima” Mila Radulović

Bonus video: