Osnovano udruženje vojnih veterana

Za predsjednika je izabran penzionisani potpukovnik Milovan Bodiroga, dok je penzionisani major Zoran Damjanović izabran za sekretara
102 pregleda 3 komentar(a)
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.08.2012. 18:22h

Penzionisani profesionalni pripadnici Vojske Crne Gore osnovali su nevladino udruženje “Vojni veterani Crne Gore”, čiji će predsjednik biti potpukovnika Milovan Bodiroga.

“Više od 250 penzionisanih vojnih lica nema obezbijeđeno stambeno pitanje a većina njih su podstanari, i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo osnovali ovo udruženje”, rekao je Zoran Damjanović, penzionisani major Vojske Crne Gore.

On je izabran za sekretara ovog udruženja, čiji je cilj da ukloni negativno mišljenje koje je javnost stekla o vojnim veteranima, ali i da ostvari prava invalidskog i penzijskog osiguranja, koja su ratni veterani uživali za vrijeme službe u vojsci. Ratni veterani će pomagati prilikom liječenja bolesnih članova udruženja, ali i njihovoj djeci prilikom školovanja i kasnijeg zaposlenja.

“Nadamo se da ćemo sarađivati i sa institucijama van Crne Gore kako bismo najprije ostvarili prava naših članova, ali i organizovali brojne humanitarne aktivnosti, sportske manifestacije i ostale djelatnosti koje su od interesa za članove našeg Udruženja”, rečeno je “Vijestima”.

Izbornoj i Osnivačkoj skupštini su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane.

Bonus video: