Električari isključili struju odmaralištu "Vranje" u Sutomoru

Prilikom isključenja, radnici EDB imali su asistenciju službenika Uprave policije, hitne pomoći i barskih komunalnih policajca
98 pregleda 0 komentar(a)
struja Bar, odmaralište Sutomore struja, Foto: Radomir Petrić
struja Bar, odmaralište Sutomore struja, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.08.2012. 18:29h

Zbog duga od oko 13.000 eura, Elektrodistribucija Bar (EDB) isključila je struju odmaralištu “Elektrodistribucija Vranje” u Sutomoru u kojem, kao u neformalnom kolektivnom centru, živi 12 porodica raseljenika sa Kosova.

Prilikom isključenja, radnici EDB imali su asistenciju službenika Uprave policije, hitne pomoći i barskih komunalnih policajca. Inače, ovom odmaralištu je početkom mjeseca zbog dugovanja isključena i voda.

"Nijednog trenutka nijesmo osporavali postojanje duga, iako nam se obračunava industrijska potrošnja, što je nedopustivo. Do unazad godinu i nešto dana račune za utrošene kilovate za nezvanične kolektivne centre izmirivala je Vlada Crne Gore prebijanjem dugova sa EPCG, vjerovali smo da će to tako biti i dalje", rekao je Njegoš Šimun, član Savjeta stanara kolektivnog centra „Elektro Vranje“ .

Predsjednik raseljeničkog Udruženja „Kosmet“ Branislav Laban rekao je da će raseljenicima u ovom odmaralištu vodosnabdijevanje biti riješeno zahvaljujući angažovanju ambasadora Srbije u Crnoj Gori Zorana Lutovca, te gradonačelnika Žarka Pavićevića koji je intervenisao kod barskog “Vodovoda”.

"I povodom ovog isključenja struje, Lutovac i Pavićević su kontaktirali, gradonačelnik je takođe izrazio opredjeljenje da u saradnji sa Bordom EPCG pomogne da se i ovaj problem prevaziđe", dodao je Laban.

Bonus video: