Na Utjehi se parkira gdje god ko hoće

"Imamo stalne primjedbe naših gostiju koji poštuju saobraćajne propise, jer su ubijeđeni da mi ništa ne činimo da ovaj haos bude riješen"
98 pregleda 3 komentar(a)
Utjeha, parking, Foto: Anto Baković
Utjeha, parking, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 20.08.2012. 09:11h

I pored jasno vidljivih saobraćajnih znakova koji zabranjuju parkiranje na dvosmjernoj saobraćajnici tik uz rivu, svakog dana nesavjesni vozači ostavljaju svoja vozila na putu, odmah do plaže, a veoma je učestalo i parkiranje na pješačkom trotoaru od magistrale ka plaži.

Ugostitelji sa tog popularnog kupališta su ogorčeni zbog kršenja propisa, tim prije jer na Utjehi postoji više zvaničnih parkirališta čiji su kapaciteti više nego dovoljni da prihvate sve automobile koji dođu u Val maslina.

Cijena parkinga za cijeli dan na tim parkinzima je dva eura.

Ugostitelji sa Utjehe tvrde da je na sastanku u lokalnoj upravi za pripremu ljetnje turističke sezone obećano kako će stanju sabraćaja na Utjehi biti posvećena dužna pažnja.

Do sredine jula tu je stalno bio saobraćajni policajac koji je regulisao red, međutim, "već mjesec dana izostanak kontrole od resornih organa se zloupotrebljava i to masovno", pa nepropisno parkirana auta onemogućavaju pješacima slobodan prolaz do plaže i tranzit kroz Utjehu.

Kako su kazali, svi uloženi napori u priremu sezone, kako bi se gostima izašlo u susret na svim poljima i stvorio imidž prepoznatljive destinacije, ovako padaju u vodu „zbog detalja koji nije težak za rješavanje, a ponavlja se iz sezone u sezonu za razliku od susjednog Velikog pijeska, gdje je saobraćaj regulisan na mnogo višem nivou".

"Ovako, imamo stalne primjedbe naših gostiju koji poštuju saobraćajne propise, jer su ubijeđeni da mi ništa ne činimo da ovaj haos bude riješen. Pošto je ova sezona već na izmaku, samo želimo da se ovaj problem ne ponovi i sljedećeg ljeta", rekli su ugostitelji sa Utjehe.

Bonus video: