Podgorica: Škripe gume, psi laju, građani ne spavaju

"Bilo je toga i ranijih godina, ali je najviše izraženo ovog ljeta", kazala je sagovornica "Vijesti"
160 pregleda 0 komentar(a)
Zlatica, trke, Foto: Luka Zeković
Zlatica, trke, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.08.2012. 15:08h

Više mještana Zlatice tvrdi da se gotovo svake noći na dionici puta između dvije benzinske stanice održavaju ulične trke automobila i motora.

Građani iz Ulice pljevaljske žale se da ne mogu da spavaju od buke motora i škripe guma, a potom i laveža uznemirenih pasa.

Više mještana ispričalo je "Vijestima" da ljubitelji brze vožnje dolaze motorima i autima, naprave par krugova, i opet tako naredne noći.

"U kasnim večernjim satima se čuju škripe kočnica, dok nepoznat momak na zelenom motoru juri na zadnjem točku, pravi okret i ulijeće u krivinu. Taj prizor je strašan i ponavlja se već mjesecima. Više puta sam vidjela momka sa kacigom kako na jednom točku motorom juri ulicom i pravi veliku buku, a čini mi se i da dva auta dolaze da se trkaju. Bilo je toga i ranijih godina, ali je najviše izraženo ovog ljeta", kazala je sagovornica, insistirajući na anonimnosti.

Ona je rekla da se čudi kako se tom momku nije nešto desilo, s obzirom na to kako brzo vozi, alije ipak više brine bezbjednost ljuidi u njegovoj blizini."Vozi velikom brzinom, pa da mu bilo što iskoči na put nema šanse da bi mogao da odreaguje na vrijeme", smatra ona.

Vratolomije kada nema policije

I njene komšije su se žalile na buku koja ih noćima budi, ali nijesu željeli da im se pominje ime, jer "ne znaju ko su ti momci".

Zlatičani su kazali da, za sada, misteriozni vozači obično iskoriste vrijeme kada nema policije, kako bi izvodili vratolomije. Ipak, ima građana kojima i ne smetaju ludorije na drumu u sitne sate.

Zlatičani su kazali da, za sada, misteriozni vozači obično iskoriste vrijeme kada nema policije

"Razumijem da su to mladi momci koji vole da se provozaju par krugova i to je sve. Ne prave nikakve probleme, a čini mi se i da ove godine ima najmanje buke", kazao je Stevan Rašović.

Na toj dionici puta između dvije benzinske pumpe je i raskrsnica sa semaforima, a brzina je ograničena na 50 kilometara na čas.

Bonus video: