Putnici ogorčeni zbog kašnjenja voza iz Bara, Željeznica: Kriva je lokomotiva

"Nema razloga da voz ne kreće po redu vožnje, jer je Bar polazna stanica"
15 komentar(a)
Barž, željeznica, voz, Foto: Anto Baković
Barž, željeznica, voz, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 16.08.2012. 06:58h

Jutarnji voz, koji svakog dana u devet časova iz Bara kreće za Podgoricu, konstantno kasni, a juče je krenuo čak sat i 20 minuta poslije reda vožnje. Riječ je o vozu koji dalje saobraća za Beograd, pa je jasno da će i u svakoj narednoj stanici stići kasnije od reda vožnje.

Putnici su ogorčeni i apeluju na nadležne da što prije riješe problem njihovog kašnjenja iz mjesta polaska.

"Živim u Baru i svakodnevno putujem za Podgoricu, radi privatnih časova. Kako putujem vozom, dogovorio sam termin sa profesorom, tako da bih stigao vozom koji polazi po redu vožnje u devet časova. Međutim, kako voz svakodnevno kasni u polasku prosječno 30 minuta, dešava se da ne stignem u dogovoreno vrijeme i novac koji dam za časove propadne”, piše u pismu građanina Bara “Vijestima”.

On nije jedini, jer na toj relaciji svakodnevno putuje veliki broj putnika: "Smatram da je to nemar radnika u Željeznici, jer nema razloga da voz ne kreće po redu vožnje, jer je Bar polazna stanica”.

Direktor Sektora za međunarodni prevoz putnika u Željezničkom prevozu Milovan Janković kazao je “Vijestima” da je upoznat sa problemom kašnjenja voza za Beograd.

“Upoznat sam sa povremenim kašnjenjem polaska voza, koje je uzrokovano problemima sa kolima, odnosno čekanjem lokomotive. Radimo na rješavanju problema, kako bi u narednim danima otklonili čekanja”, obećao je Janković.

Bonus video: