U četvrtak počinje "Via Dinarica Fest", promocija Durmitora i Sutjeske

Osim promotivnih cijena tura, u Tržnom centru na Žabljaku će biti organizovan i Promotivni sajam domaćih proizvoda
0 komentar(a)
Durmitor, Foto: Vijesti online
Durmitor, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 15.08.2012. 13:14h

Festival "Via Dinarica Fest" biće u četvrtak i petak na Žabljaku i u njegovoj okolini, a sve u cilju turističke valorizacije ruralnih planinskih zajednica Nacionalnog parka Durmitor i Sutjeska.

Festival počinje 16. avgusta kada će sa bosanske strane, iz NP Sutjeska ka NP Durmitor, predstavnici lokalnih tur-operatora krenuti na dvodnevne takozvane FAM ture i proći planinarskim i biciklističkim stazama koje su uređene tokom ovog projekta.

"Njihov dolazak na Žabljak je planiran drugog dana manifestacije, u petak 17. avgusta u kasnim popodnevnim satima. Promotivne ture će biti specijalna prilika da se oni upoznaju sa turističkom ponudom na ovim stazama, kojima smo povezali ta dva nacionalna parka, a koju će uključiti u svoje turističke programe nakon festivala“, navodi se u saopštenju.

Posjetioci će imati mogućnost da po promotivnim cijenama uživaju u raftingu Tarom, krstarenju Pivskim jezerom, kanjoningu kroz Nevidio, jahanju konja, džip turama obilaska vidikovaca u kanjonu Tare i okolini

"Posjetioci će imati mogućnost da po promotivnim cijenama uživaju u raftingu Tarom, krstarenju Pivskim jezerom, kanjoningu kroz Nevidio, jahanju konja, džip turama obilaska vidikovaca u kanjonu Tare i okolini, brojnim izletima na jezerima Durmitora, planinarenju, biciklističkim turama. Osim toga, u Tržnom centru na Žabljaku biće organizovan Promotivni sajam domaćih proizvoda“, navodi se u saopštenju.

Zabave će biti i za mlađe, pa će mališani imati priliku da se druže za animatorima, uz edukativne i muzičke sadržaje. Nakon toga uslijediće muzički dio festivalske zabave uz zvuke i igru folklora, a završiti nastupom DJ -a.

Projekat „Via Dinarica“ finansirala je Evropska unija u okviru IPA Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora sa 85 odsto ukupnih sredstava, dok su preostalih 15 odsto obezbijedili Ministarstvo održivog razvoja i turizma i USAID u Crnoj Gori.

Na crnogorskoj strani projekat realizuje Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) u partnerstvu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, a na bosanskoj strani Extreme Sport klub Limit.

Bonus video: