Pljevaljski đaci se takmičili u pružanju prve pomoći

Pobjednici u obje kategorije su izborili plasman na državno takmičenje koje če biti održano u Budvi od 16-17. juna.
293 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja prva pomoć, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja prva pomoć, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 05.06.2018. 18:51h

Na Opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći koje je danas organizovala Organizacija Crvenog krsta u Pljevljima u kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila ekipa OŠ “Boško Buha”.

Za ovu ekipu nastupili su učenici Ružica Laković, Marija Pejatović, Neir Sadagić, Sanel Bošković, Alem Ajanović i Amin Harbić sa mentorkom profesoricom Koviljkom Leković.

U kategoriji podmlatka takmičili su se ekipe gradskih osnovnih škola i Osnovne škole ”Mihailo Žugić” iz sela Odžak, dok su se u kategoriji omladine takmičile ekipe iz Gimnazije "Tanasije Pejatović" i Srednje stručne škole.

U kategoriji omladine prvo mjesto osvojila je Ekipa Gimnazije Tanasije Pejatović u sastavu Kristina Bujišić, Marko Vraneš, Dušan Knežević, Anastasija Stanić, Vasilija Tabaš i Ognjen Dujović sa mentorkom profesoricom Vesnom Kastratović.

Pobjednici u obje kategorije su izborile plasman na državno takmičenje koje če biti održano u Budvi od 16-17. juna.

Poznavanje i pružanje prve pomoći potrebno je svima i trebalo bi da bude dio opšte kulture. Veoma je važno da mladi znaju i shvate od kakvog je značaja pružiti pomoć u datom momentu. Istraživanja su pokazala da je pomoć koju pruža osoba koja se neposredno zatekne na mjestu nezgode početna i veoma važna karika u spasavanju ljudskih života. Tako je i ovo takmičenje prilika da se mladi u našem gradu zainteresuju za ovu oblast i na praktičnim pologonima provjere svoje znanje I nauče nešto novo.Veliku zahvalnost u organizaciji I sprovođenju takmičenja dugujemo Crvenom krstu Crne Gore,osnovnim i srednjim školama iz naše opštine kao i stručnom osoblju koji su obavljali ulogu sudija”, navodi se u saopštenju.

Rad učenika ocjenjivali su Branko Stanić, Dario Vraneš, Nemanja Anđelić, Nina Jelovac, Slađana Krvavac, Jelena Potpara, Safet Kapetanović i Zoran Marković.

Bonus video: