Tivat: Daju penzionerima plac za gradnju

Opština će prenijeti pravo svojine nad parcelama u Gradiošnici
891 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat
Zgrada Opštine Tivat

Nakon što je na sličan način već učestvovala u rješavanju stambenih problema dijela zaposlenih u organima lokalne uprave, lokalnih javnih preduzeća i ustanova, MUP-a, zdravstva, socijalnih slučajeva i RAE populacije, Opština Tivat podržala je i inicijativu za podršku rješavanju stambenih problema penzionera u najmanjem gradu u Boki.

Za predstojeću sjednicu lokalnog parlamenta koja će se održati 28. februara, pripremljen je predlog „Odluke o učešću Opštine Tivat u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja za potrebe penzionera sa teritorije opštine Tivat“.

Po tom dokumentu, lokalna uprava će Udruženju penzionera Tivta, bez naknade, prenijeti pravo svojine nad dvijema opštinskim parcelama u Gradiošnici, ukupne površine 1.016 kvadrata.

Ustupljeno zemljište Udruženje će koristiti za rješavanje stambenih pitanja penzionera sa prebivalištem u Tivtu, a lokalna uprava će penzionersku asocijaciju osloboditi i obaveze plaćanja naknade za komunalije za gradnju novih objekata na tim placevima.

Parcele koje će Opština ustupiti Udruženju penzionera nalaze se na lokalitetu Mihova glavica, a na njima je prema DUP-u, dozvoljena gradnja dva objekta spratnostui P+1+Pk, sa ukupnom bruto građevinskom površinom od 813 kvadrata. Ranije je iz Udruženja penzionera lokalnoj upravi uz molbu za pomoć, nagoviješteno da u Tivtu ukupno između 50 i 150 umirovljenika nema riješeno stambeno pitanje i stoga ima urgentnu potrebu za dobijanjem stana.

Bonus video: