Tivatski đaci obilježili Dan zaštite životne sredine

U minulih oko mjesec dana dvorište najveće tivatske škole potpuno je očišćeno i oplemenjeno sadnjom više stotina sadnica cvijeća, ukrasnog bilja i drveća
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2018. 14:49h

Akcijom nazvanom „Mali baštovan“ danas je u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu sumbolično obilježen Dan zaštite životne sredine 5. jun, i završena velika aktivnost nazvana „Zeleni osmjeh za školsko dvorište“ kojom je u minulih oko mjesec dana dvorište najveće tivatske škole potpuno očišćeno i oplemenjeno sadnjom više stotina sadnica cvijeća, ukrasnog bilja i drveća.

Svim učenicima, roditeljima, Opštini, javnim preduzećima, ustanovama, privredi i NVO sektoru koji su podržali akciju „Zeleni osmjeh“ zahvalila se direktorica OŠ „Drago Milović“ profesorica Ružica Lazarević, istakavši da je zajedničkim zalaganjem prethodno zapušten prostor očišćen od smeća i hortikulturno oplemenjen, a škola je dobila i sopstvenu botaničku baštu.

U sklopu obilježavanja Dana zaštite životne sredine, u školi je danas priređana i izložba likovnih radova učenika na temu štetnosti duvanskog dima, a specijalista pulmologije dr Vjera Usanović-Lipovac je roditeljima đaka održala predavanje o štetnosti pušenja.

Galerija

Bonus video: