Danilovgrađani i Podgoričani sve češće na kupalištu na Slapu

Rijeka Zeta će i ovih dana biti jedno od rješenja kojem će stanovnici najtoplijih krajeva pribjegavati
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2012. 13:36h

Toplotni udar koji je zahvatio Crnu Goru, naveo je omladinu iz Podgorice i Danilovgrada da spas traže u rijeci Zeti.

Plaža na Slapu u Danilovgradu, prije dva dana bila je puna mladih koji su se hladili i zabavljali na rekordno izmjerenih 45 stepeni u ovom gradu. Bilo je više od 20 ljudi. Mladen Vojvodić je iz Podgorice došao prije 15 dana. Svako podne provodi kupajući se u zelenoj Zeti, dok hlad traži među vrbama.

"Kada dođem ovdje, zaboravim na vrućine. Rijeka je hladna, a mi spremni da uživamo u njoj. Ne znam šta bih sada radio na vrelom asfaltu", rekao je ovaj srednjoškolac, pripremajući se da skače sa improvizovane ponte u vodu.

Igra “prozivalica”, bila je glavna zanimacija deset mladića. Prvi mladić skače u vodu stilom koji je njemu omiljeni, a kada prozove nekog od drugara, tada oni moraju da ponove taj stil, sve dok neko ne pogriješi. Da često igraju “prozivalicu” svjedoči i to da je njihova igra dugo trajala, a načini skakanja u vodu bili drugačiji i uvježbani.

Tropske vrućine ne odgovaraju ni kućnim ljubimcima, pa su među ljudima bila i dva psa kojima je kupanje u vodi i te kako prijalo, a kupači su uživali gledajući ih.

Jedanaestogodišnja djevojčica iz Podgorice Maša Pavlović, iako ne zna najbolje da pliva, kaže da je na rijeci uspjela da savlada strah, i da će ukoliko češće bude dolazila, postati dobra plivačica.

"Voda je mirna, a nije slana, i to je super za one koji žele da nauče da plivaju", kroz šalu je rekla Maša.

Rijeka Zeta će i ovih dana biti jedno od rješenja kojem će stanovnici najtoplijih krajeva pribjegavati. Momci će na Slapu nastaviti da igraju sada već omiljenu igru sve dok ih kiša ne omete.

Galerija

Bonus video: