CPC: "Crkvu" na Rumiji treba ukloniti

"Ovaj čin bi pomogao da se međunacionalni i međuvjerki odnosi povrate u nekadašnje harmonično stanje", saopšteno iz CPC
78 pregleda 35 komentar(a)
Mihailo, Foto: Savo Prelević
Mihailo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2012. 16:03h

Povodom ispisivanja grafita na limenom objektu na planini Rumija oglasila se Crnogorska pravoslavna crkva.

"Opštepoznata je činjenica da je izgradnja "crkve" na Rumiji ozbiljno narušila viševjekovni međunacionalni i međuvjerski sklad, a trebalo bi da bude jasna, posebno crkvenim ljudima i političarima, jer jedini logički zaključak da se "crkva" sa takvim zlim naumom i podigla", navodi se u saopštenju mitropolita CPC Mihaila.

"Insistirajući da se ova takozvana crkva ukloni sa Rumije, o čemu je Vlada i donijela pravosnažnu odluku, CPC je nedvosmisleno iskazala stav, po kojem bi ovaj čin pomogao da se međunacionalni i međuvjerki odnosi povrate u nekadašnje harmonično stanje".

Dodaje se da "ako imamo u vidu činjenicu da grafiti ispisani na ovoj željeznoj građevini imaju istu poruku i zli naum, kao i podizanje "crkve" onda ne treba biti dalekovid i zaključiti"da "krivca za ovo nepočinstvo treba tražiti na relaciji između dvije zle namjere: Grafita i namjere podizanja "crkve"".

"Druga stvar se sastoji u činjenici da će se slični ataci uvijek ponavljati u periodima kada to nekome politikantski bude potrebno, pa se nameće kao neophodnost što hitnije sprovođenje odluke Vlade o ukljanjanju ovog svjedočanstva i zlih vremena sa vrha Rumije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: