Za studentske i đačke domove nema para, samo sitne opravke

Značajniji radovi povodom problema u studentskim i đačkim domovima neće biti izvođeni, jer kako kažu iz uprave domova ne zna se kada će biti finansijskih sredstava
100 pregleda 0 komentar(a)
Đački dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Đački dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.08.2012. 09:14h

Renoviranje studentskih i đačkih domova je u toku, a direktor JU “Dom učenika i studenata” Radoslav Jovanović, kazao je da su radovi počeli nakon iseljavanja stanara koji su imali na raspolaganju prostorije domova do 12. jula.

On je rekao da zbog finansijske situacije nijesu moguća veća renoviranja, i istakao da se radovi izvode isključivo u zajedničkim prostorijama domova.

“Počelo je krečenje hodnika, terasa i drugih zajedničkih prostorija u studentskim domovima. U đačkom domu se osim krečenja rade i manje opravke brava na vratima i polomljenih prozora”, objasnio je Jovanović.

Početkom jula osposobljeni su i liftovi u prvoj fazi Novog studentskog doma i Plavom dvoru.

“U toku protekle školske godine promijenjen je namještaj u pedeset soba u drugoj fazi Novog studentskog doma, a za septembar je planirano renoviranje još dvadeset soba koje su preostale da bi kompletna druga faza imala novi namještaj”, kazao je Jovanović.

Dotrajale i instalacije

Studenti koji stanuju u drugoj fazi tvrde da već par godina unazad nadležni u domu daju prazna obećanja da će na terasama svih soba biti postavljena eloksirana bravarija, kao i da će renovirati fasadu na ovoj zgradi.

U mnogim sobama je velika vlaga tokom kišnih perioda zbog dotrajale fasade. Osim fasada, problematične su i dotrajale instalacije, kao i loše parno grijanje.

“Preko zime se često dešava da studenti ostaju bez struje zbog opterećenja na mreži, jer koriste grijalice u hladnim zimskim danima, zbog lošeg parnog grijanja u zgradi”, rekao je jedan od student koji stanuje u domu.

U posljednjih nekoliko godina nijesu izvođeni značajniji radovi povodom ovih problema, i kako kažu iz uprave domova, ne zna se kada će investirati u značajnije poduhvate u studentskim domovima.

Bonus video: