Amfilohije: Idem u Argentinu da gradimo crkvu Svetog Petra Cetinjskog

Prema informacijama “Vijesti”, Amfilohije bi tamo trebalo da provede dva mjeseca
26 komentar(a)
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.08.2012. 15:46h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je “Vijestima” da ubrzo odlazi u Argentinu i da sa njim idu četiri sveštenika.

“Pripremamo gradnju crkve svetog Petra Cetinjskog u Madriagi i obnovu crkve u Venado Tuerto. Tamo dolazi sveštenik po prvi put. Poslije toliko vremena da se taj narod okupi i ne samo u Argentini nego u čitavoj Latinskoj Americi.

Tamo ima na hiljade naših koji su prepušteni sami sebi i ovo je poslednji trenutak da se nešto uradi kako bi ti ljudi sačuvali svoje samosaznanje, vezanost za svoj stari kraj, svoj jezik, a jedina koja to može učiniti je crkva. Očekujem od vlade Crne Gore da se taj narod sabere”, kazao je on i dodao da će u Latinskoj Americi ostati onoliko koliko to bude trebalo.

Prema informacijama “Vijesti”, Amfilohije bi tamo trebalo da provede dva mjeseca.

Komentarišući nedavni incident na Njegušima, kada je Milo Kadija, vlasnik etno sela Kadmi izbacio iz svog restorana monahinju i majku sa petoro djece, Amfilohije je kazao da je to sve podstaknuto “nekime od prvaka Crne Gore”.

“Na žalost, ja moram da pomenem sa svim poštovanjem prema njemu Krivokapića (Ranka)... Na mržnji,diobama, zavadama, ništa se nikada u istoriji nije stvorilo”, kazao je on.

Bonus video: