U Dolini Grebaje održan Dan dijaspore

„Želim pozdraviti sve ljude iz dijaspore koji su sa svojim porodicama na odmoru u svom rodnom kraju", kazao je Sulja Đomabalić, koordinator fondacije "Gusinje"
130 pregleda 0 komentar(a)
Gusinje Dan dijaspore, Foto: Amil Ibrahimagić
Gusinje Dan dijaspore, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 01.08.2012. 14:44h

Dolina Grebaje ispod visokih vrhova Prokletija udaljena sedam kilometara od Gusinja okupila je par hiljada zavičajaca iz plavske opštine, povodom trećeg po redu manifestacije „Dan Dijaspore“ u organizaciji Fondacije „Gusinje“ iz Njujorka.

Brojnim plavo-gusinjanima obratio se predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović koji je poželio da svi provedu lijepe dane u svom zavičaju, a isto toliko ponesu i uspomena.

„Vjerujem da ćete iz Plava i Gusinja i ostalih krajeva ponijeti samo lijepe uspomene, a ono što je ružno neka ide na adresu Opštine, i takođe sve to lijepo i formuliše, kako bi smo mi mogli popraviti sve ono što nismo uradili ovih dana.

U okviru programa organizovan je maraton za djecu do 10 godina na 400 metara na kojem je prvo mjesto osvojio Hamdija Feratović iz Gusinja

Želim vam mnogo sreće, veselja, zdravlja i da što češće boravite u svom zavičaju, a svakako i srećan put nazad. U to ime svim pripadnicima Islamske vjeroispovijesti čestimam Ramazan, a svima ostalima želim ugodan i lijep provod“, kazao je Šahmanović.

"Neka bude dobra tradicija

Ispred Fondacije „Gusinje“ zavičajcima se obradio i njen koordinator Sulja Đonbalić.

„Želim pozdraviti sve ljude iz dijaspore koji su sa svojim porodicama na odmoru u svom rodnom kraju. Osjećajte se ovdje ugodno i neka ovo bude dobra tradicija, kako bi se sastajali građani ovih krajeva, sa ljudima iz dijaspore, jer tako zajednički možemo da napredujemo“, kazao je Đonbalić.

U okviru programa organizovan je maraton za djecu do 10 godina na 400 metara na kojem je prvo mjesto osvojio Hamdija Feratović iz Gusinja. Skupu su prisustvovali i brojni građani okolnih opština koji žive u dijaspori, te neki od poznaitih TV lica, pa je tako druženje trajalo tokom čitavog dana, do večernjih sati.

Bonus video: