Zbog vađenja zuba završio u Kliničkom centru

"Vađenje zuba je prošlo u najboljem redu, na kraju sam čak i zub dao Driniju i on je bio prezadovoljan, na kraju me je i častio".
586 pregleda 0 komentar(a)
Elvir Drini, Foto: Savo Prelević
Elvir Drini, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.08.2012. 14:55h

Na prvi pogled bezazleno vađenje kutnjaka, Podgoričaninu Elviru Driniju je, kako kaže, u najmanju ruku zakomplikovalo život i pogoršalo zdravlje.

Drini je nakon vađenja zuba završio na operacionom stolu, jer je dobio infekciju za koju krivi svog stomatologa.

Kako je ispričao za "Vijesti", u martu je imao bolove zuba, nakon čega je posjetio zubara dr Čedomira Nedovića.

"Zubar mi je dao injekciju i počeo da vadi zub. Imao je probleme, pa mu se dio zuba slomio, onda je napravio rez, bušio... a u jednom trenutku ja sam se onesvijestio", kazao je Drini.

Kada se požalio da ne može da izdrži bolove, ljekar mu je uzvratio da treba da ga pusti da radi svoj posao.

"Nakon vađenja, rekao mi je da stavim obloge i da će sve biti u redu, međutim, nije bilo. Lice mi je oteklo, posebno desna strana, i imao sam nenormalne bolove", kazao je Drini.

Opet je posjetio Nedovića, ali je stomatolog bio uporan da samo treba da stavi obloge. Preporučio mu je i određene injekcije. U narednoj posjeti je, kako je kazao Drini, doveo "neku prijateljicu koja je radila u Kliničkom centru Crne Gore", koja ga je pregledala i konstatovala da je sa njim sve u redu.

Međutim, njenu dijagnozu nijesu dijelili ljekari u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore, kojima se kasnije Drini obratio za pomoć.

"Izabrana ljekarka, kada je vidjela otok, odmah me je uputila u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, a odatle sam poslat na ORL. Nakon snimanja i višesatnog čekanja, uputili su me na hitnu operaciju. Ljekar mije samo kazao da je stanje urgentno i da je u pitanju infekcija", kazao je Drini.

Nakon dvoiposatne operacije, Drini je poslat na intenzivnu njegu, a nakon oporavka i kući. "Problemi nijesu nestali, imam i dalje bolove, drhtavicu i ne znam do kad ću imati te probleme", kazao je on.

Drini je napomenuo da mu je Nedović "vađenje" zuba naplatio 20 eura, ali da mu je račun dostavljen tek prije mjesec i po dana

Drini je takođe napomenuo da mu je Nedović "vađenje" zuba naplatio 20 eura, ali da mu je račun dostavljen tek prije mjesec i po dana, nakon insistiranja advokata.

Ljekari u KCCG su, kako je kazao Drini, bili zabrinuti za njegovo zdravlje i objasnili su mu daje imao gnojnu kesicu, koja se mogla proširiti i na pluća. Kasnije mu je, kako tvrdi, objašnjeno da je ljekar najprije trebalo da snimi zub, a tek ako je uredan snimak i da ga izvadi.

Za pomoć se obratio i sudu, pa je Nedovića tužio zbog nesavjesnog liječenja.

Nedović: Komplikacije jer nije primio injekciju

Stomatolog Ćedomir Nedović negirao je navode Drinija:

"Vađenje zuba je prošlo u najboljem redu, na kraju sam čak i zub dao Driniju i on je bio prezadovoljan, na kraju me je i častio".

On je “Vijestima” potvrdio da mu se Drini obratio nakon vađenja zbog otoka i da mu je prepisao injekcije.

”Međutim on nije primao injekcije,ne znam zašto,ali je zbog toga došlo i do komplikacija", kazao je Nedović.

Stomatolog je kazao da će i on na sudu dokazati daje sve uradio kako treba i da za tgo ima svjedoke.

Nedović je objasnio da je koleginica koju je zvao da pogleda Drinija, redovna konsultantkinja u njegovoj ambulanti.

Bonus video: