Bijelo Polje: Pas od ranjavanja uginuo u centru grada

“Jezivo je bilo posmatrati psa koji je zadobio prostrelne rane iz vatrenog oružja u predjelu pluća"
138 pregleda 15 komentar(a)
pas_1, Foto: Beća Čoković
pas_1, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 01.08.2012. 14:04h

Da je u Bijelom Polju potrebno što hitnije izgraditi azil za pse, najbolji je primjer ranjenog psa koji je juče popodne uginuo u centru grada.

Bjelopoljka Sanela Rovčanin ispričala je „Vijestima“ da je vraćajući se s posla vidjela ranjenog psa nedaleko od Opštine.

“Davao je znakove života, iako ga je napao roj muva. Svratila sam u veterinarsku ambulantu 'Grandov' i dežurnom tehničaru Edvardu Kunctlmanu kazala da je potrebno što hitnije ranjenom psu ukazati pomoć. Kunctlman se nije dvoumio, odmah je pohitao da pomogne ranjenoj životinji”, ispričala je Rovčanin.

Zapitala se je li moguće da neko upuca životinju iz vatrenog oružja, a da to niko ne vidi i ne čuje, a kamoli da počinilac bude identifikovan i priveden pravdi.

“Jezivo je bilo posmatrati psa koji je zadobio prostrelne rane iz vatrenog oružja u predjelu pluća. Pretpostavljam da je rana bila stara oko dva dana. Ne isključuje se da je ranjen sačmom jer su bile vidne rane i po nogama. Na sve načine sam pokušao da pomognem, ali pas je uginuo usljed teških povreda i iscrpljenosti”, kazao je Kunctlman.

Načelnik Komunalne policije Rade Vujošević saopštio je da su inspektori i radnici Komunalnog blagovremeno reagovali i uklonili uginulog psa.

“I ovaj slučaj ide u prilog činjenici da što hitnije treba pristupiti izgradnji azila za pse”, kazao je Vujošević.

Predsjednik NVO “Bjelopoljski demokratski centar“ Zdravko Janjušević oštro je osudio ranjavanje psa, zatraživši istragu.

Bonus video: