Tvrdi da je komšija vrijeđao nakon svađe oko psa

U izjavi datoj policiji nakon incidenta, Lajko tvrdi da joj je stariji Kecojević psovao majku i onog ko ju je doveo u Crnu Goru i Pljevlja
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2012. 17:14h

Predsjednica nevladine organizacije “Pravo na život” iz Pljevalja, koja se bori za prava životinja Indira Lajko, prijavila je policiji svog komšiju Brana Kecojevića i njegovog sina Danila, zbog, vrijeđanja na nacionanoj osnovi i šovinističkih poruka.

Tvrdi da su komšije te poruke njoj i suprugu uputile nakon, kako je kazala, bezazlenog incidenta, čiji je akter bio jedan pas.

Kecojevići su odbacili takve tvrdnje, navodeći da je sve izmišljeno, a istinitost cijele priče nisu potvrdili ni svjedoci, koje je Lajko navela kao očevidce cijelog događaja.

U izjavi datoj policiji nakon incidenta, Lajko tvrdi da joj je stariji Kecojević psovao majku i onog ko ju je doveo u Crnu Goru i Pljevlja, nakon što je njen pas zalajao na jednu djevojčicu iz komšilika.

„Svi iz ulice treba da te protjeraju iz grada i države, zajedno sa psima u kontejner, pa marš u p... m... kod Alije. J... ti vlast i državu koja je dozvolila da ti štitiš životinje“, navela je Lajko.

U izjavi datoj policiji nakon incidenta, Lajko tvrdi da joj je stariji Kecojević psovao majku i onog ko ju je doveo u Crnu Goru i Pljevlja

Psovali i prijetili?

Kako tvrdi, Kecojević ju je vrijeđao dok je sa drugim komšijom pokušala da razjasni incident sa psom, koji je prethodio nemilom događaju.

Ona kaže da se potom u raspravu uključio i njegov sin Danilo upućujući joj niz uvreda i prijetnji.

„Psovao mi je majku i prijetio da ne smijem proći njegovom ulicom i da će poubijati i mene i pse. Pitala sam ga da li će potvrditi psovke pred policijom, jer ću ga prijaviti na šta je odgovorio potvrdno“, rekla je Lajko.

Izjavu policiji dao je i njen muž Zoltan, major u Vojsci Crne Gore, koji bez odobrenja nadležnih nije želio o tome javno da govori, a Indira tvrdi da su i njemu psovali mađarsku i ustašku majku.

"Borim se i za ljude i za pse"

Lajko radi kao babica u Opštoj bolnici u Pljevljima i poznata je kao istinski borac za prava životinja. Zajedno sa suprugom staraju se o dvadesetak životinja, među kojima i pas čiji je lavež izazavao ovaj incident.

„Borim se i za ljude i za pse. U Pljevljima sam 33 godine, porodila sam hiljade žena, desetinama dala krv ne gledajući vjeru i naciju već hitnost i potrebu i ovo što mi se dogodilo nije posljedica moje borbe za dobro pasa, već zato što sam porijeklom Muslimanka iz Bosne“, rekla je Lajko.

Prema informacijama iz pljevaljske policije, tužiteljica Sanja Golubović izjasnila se da nema elemenata krivičnog djela, jer niko od svjedoka koje je Lajko navela nisu potvrdili istinitost njenih tvrdnji da su Kecojevići vrijeđali nju i njenog supruga.

Policija će slučaj procesuirati sudiji za prekršaje.

Galerija

Bonus video: