Brajović: Tražio sam informaciju o procjeni bezbjednosti

Na konstataciju da u proteklom periodu ništa nije urađeno tim povodom, ministar je odgovorio da se na tome stalno radi
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Igor Lukšić, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Igor Lukšić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2012. 15:52h

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović kazao je da je od Uprave policije zatražio informaciju o stanju bezbjednosti zaposlenih i imovine Nezavisnog dnevnika “Vijesti”.

Brajović je novinaru “Vijesti” kazao da je takav zahtjev podnio, odmah nakon što je dobio pismo direktora i glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Željka Ivanovića i Mihaila Jovovića, koji su konstatovali da povratne informacije još nema, iako su od šefa policije prije gotovo tri mjeseca tražili da se uradi procjena bezbjednosti.

“Prije nekoliko dana su iz 'Vijesti' meni i premijeru Igoru Lukšiću uputili pismo i odmah sam, na osnovu toga, zatražio dostavnu informaciju iz Uprave policije. Kada dobijem to, mogu odgovoriti “Vijestima“, a pretpostavljam da će i direktor policije sa svoje pozicije odgovoriti”, kazao je Brajović.

Na konstataciju da u proteklom periodu ništa nije urađeno tim povodom, ministar je odgovorio da se na tome stalno radi.

Nakon što je nedavno biznismen Zoran Bećirović objavio je da mu “Vijesti”, “serijom objavljenih neistina pripremaju ubistvo, na sličan način na koji je taj medij pripremio ubistvo njegovog brata Dragana”, Ivanović i Jovović podsjetili su premijera i ministra Brajovića da dva i po mjeseca nijesu dobili nalaz procjene bezbjednosti zaposlenih i imovine u “Vijestima”.

Tada su naveli da pretpostavljaju da policajci predano rade na tome, ali vremena, kako tvrde, ima sve manje - jer se nastavila otvorena kampanja zastrašivanja i prijetnji upućenih novinarima i listu.

Bonus video: