Nada Mujović u Domu starih u Risnu

"Da se nijesmo obratili novinarima, vjerovatno bi Nada bila ostavljena da umire sama na Koniku"
3 komentar(a)
Nada Mujović, Foto: Zoran Đurić
Nada Mujović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.07.2012. 08:45h

Službenici Centra za socijalni rad smjestili su Podgoričanku Nadu Mujović (63) u Dom starih u Risnu, a dan nakon što su “Vijesti” objavile informaciju da sama, nakon teške operacije, leži i u bolovima doziva u pomoć.

Čeka li država da Nada umre? >>>

“Službenici Centra sa socijalni rad, u čijoj je nadležnosti oboljela žena, posjetili su staricu 22. jula, u nedjelju i uputili je u Dom starih u Risnu, potvrdio je “Vijestima” njen komšija Miodrag Vukčević.

“U subotu kada je izašao članak u 'Vijestima' Nadina snaha je došla uveče da je posjeti. Tada su je odveli u Hitnu pomoć, a nedugo zatim primljena je i na Odjeljenje radiologije u Kliničkom centru”, rekao je Vukčević.

Dodao je da su se dan kasnije na Koniku pojavili radnici Centra za socijalni rad.

“Odveli su Nadu u Dom starih u Risnu. Da se nijesmo obratili novinarima, vjerovatno bi Nada bila ostavljena da umire sama na Koniku, jer se niko na nju ne bi okretao, bez mi komšije”, istakao je Vukčević.

"Da se nijesmo obratili novinarima, vjerovatno bi Nada bila ostavljena da umire sama na Koniku"

U redakciju “Vijesti” ranije je dolazila snaha Mujovićeve, supruga njenog pokojnog polubrata, koja je rekla da vodi računa o teško oboljeloj zaovi.

"Samo danas nisam bila kod nje, inače je ja pazim, presvlačim, hranim, izvodim je ispred kuće da sjedi. Socijalno je dolazilo, uzeli su svu dokumentaciju i treba da dobiju potvrdu iz bolnice u Risnu da je smjeste tamo, mada je ona jednom to odbila", rekla je ona prošlog petka uveče.

Iz kuće u kojoj je ležala teško bolesna Mujovićeva širio se neprijatan miris. Komšije su tvrdile da je i ekipa Hitne pomoći ulazila sa maskama, a da su i oni, koji su je presvlačili, ili joj dodavali vodu i hranu, to teško mogli da izdrže.

Vukčević je juče kazao “Vijestima” da snaha Mujovićeve nije svakodnevno dolazila da je posjećuje.

Bonus video: