Radna praksa

Našli posao za 500 visokoškolaca

Zavod za zapošljavanje je organizovanjem radne prakse za visokoškolce u protekla dva mjeseca zaposlio 500 mladih ljudi bez radnog iskustva, saopštila je direktorka Vukica Jelić
5 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 13:12h

„Projekat „Radna praksa za visokoškolce“ je, s jedne strane, namijenjen visokoškolcima bez radnog iskustva u stepenu stručne spreme, a s druge poslodavcima iz realnog sektora koji mladim visokoškolcima mogu obezbijediti uslove za kvalitetno učenje kroz rad“, kazala je direktorka Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić..

Interesovanje za projekat je bilo veliko, pa se za učešće prijavilo 1.040 mladih visokoškolaca, od kojih je odabrano njih 500, a takođe je bilo zainteresovano i 274 poslodavca, ali je u projekat uključeno njih 252.

Zavod za zapošljavanje u okviru projekta finansira bruto zarade zaposlenih visokoškolaca, koji će mjesečno primati 150 eura.

Ona je objasnila da su mladi počeli sa radom u periodu od 15. juna do 1. jula, i da će biti zaposleni sljedećih šest mjeseci. Većina mladih zaposlenih, njih 60 posto, je iz sjeverne regije.

Zavod za zapošljavanje u okviru projekta finansira bruto zarade zaposlenih visokoškolaca, koji će mjesečno primati 150 eura.

Glavni cilj Projekta je, kako je saopšteno, da ubrza i olakša prenos znanja mladih visokoškolaca iz obrazovnog sistema u svijet rada i njegovo dalje multipliciranje, kao i ubrzavanje njihovog daljeg profesionalnog razvoja ali podrška poslodavcima u obezbjeđivanju kadrova, u cilju kvalitetnijeg poslovanja.

Preporučujemo za Vas