Opština Bar od prodaje placa zaradila oko milion eura

"Ova parcela je bila na prodaji putem licitacije već dva puta prošle godine, po istoj cijeni, ali, do sada nije bilo interesovanja za nju"
51 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Bar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.07.2012. 09:36h

Lokalni budžet prihodovaće nešto više od milion eura od prodaje placa iza zgrade Opštine. Riječ je o urbanističkoj parceli broj 11 u zoni C DUP-a Topolica-Bjeliši.

Na licitaciji za ovaj plac pojavila se samo firma “Realstone” DOO koja je ponudila najnižu predviđenu cijenu od 385 eura po kvadratnom metru placa. Inače, površina ove parcele koja se nalazi između sadašnjeg objekta Crvenog krsta i Poljoprivredne škole je 3.235 kvadratnih metara.

"Ova parcela je bila na prodaji putem licitacije već dva puta prošle godine, po istoj cijeni, ali, do sada nije bilo interesovanja za nju. Firma kupac sa kojom sada treba da se sklopi kupoprodajni ugovor bila je jedina koja se pojavila na licitaciji", rekao je “Vijestima” Vido Dabanović, direktor opštinske Agencije za imovinu i investicije.

Na ovoj parceli DUP-om je predviđena gradnja stambeno-poslovnog objekta spratnosti P+6+Pk, bruto građevinske površine 9.600 kvadratnih metara. Ovo je inače bila prva prodaja nekog od opštinskih placeva u 2012. godini.

Bonus video: