Rampa na ulazu u NP Lovćen nije uklonjena uprkos nalogu da se to učini

Direkcija za saobraćaj, donijela je nalog da se ukolne rampe koje se nalaze na ulazu u Nacionalni park Lovćen, odnosno na javnom-regionalnom putu Cetinje – Lovćen
62 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 13:52h

Iz Nacionalnog parka Lovćen još uvijek nijesu reagovali na nalog da se rampa na ulazu taj park ukloni.

Naime, vladin organ, Direkcija za saobraćaj, donijela je nalog da se ukolne rampe koje se nalaze na ulazu u Nacionalni park Lovćen, odnosno na javnom-regionalnom putu Cetinje – Lovćen, ali rampa još uvijek nije uklonjena.

U nalogu koji je potpisao direktor Direkcije saobraćaja, Veselin Grbović, navodi se "da kako su rampe na tom dijelu puta postavljene bez njihove saglasnosti, koji su zaduženi za upravljanje magistralnim i regionalnim putevima, one moraju biti uklonjene".

"Državni putevi su dobra u opštoj upotrebi, i kao takvi moraju biti upisani u katastar nepokretnosti kao državna svojina. Na dražvnim putevima ne mogu se postavljati rampe, niti na bilo koji način ograničavati njihovo korišćenje" navodi se u nalogu koji je potpisao Grbović.

Podsjećanja radi, više od mjesec mještani Njeguša, Bjeloša i Bajica, protestuju zbog naplatne rampe koja se nalazi na magistralnom putu Cetinje- Lovćen, i pomoću koje je NP Lovćen naplaćivao ulazak u park.

Protest 1. jula protiv naplate ulaza u Nacionalni park "Lovćen" >>>

Mještani su tražili da se rampe uklone, i u više navrata su organizovali proteste kojima su bolirali rad rampe. Ulaz u NP Lovće inače staje dva eura.

Bonus video: