Zajedničkim snagama se može mnogo: Markišići će ubrzo moći će da usele u novi dom

Svi koji žele uplatiti sredstva za pomenutu porodicu mogu to urraditi na račun Omera Markišića 505-0000000360554-56, kod Atlas banke ili pozvati na broj telefona 068-783-024
212 pregleda 2 komentar(a)
Kuća porodice Markišić, Foto: NVO Izvor života
Kuća porodice Markišić, Foto: NVO Izvor života
Ažurirano: 03.06.2018. 07:39h

Da se zajedničkim snagama može mnogo pokazuje primjer porodice Omera Markišića iz Vojnog Sela, kod Plava.

Početkom februara NVO "Izvor života" u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Plava pokrenuli su akciju da se šestočlanoj porodici Markišića pomogne i napravi ili adaptira kuća u kojoj žive, pošto uslovi u kojima stanuju su daleko ispod minimuma.

"Nakon četiri mjeseca kuća Markišića uveliko se adaptira i za najkasnije 30 dana moći će da usele u potpuno nov dom. Sredstva su prikupljena od donatora, članova i simpatizera Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije, a izvođač radova je Zenelj Morina", kazala je Konstantina Maraš iz NVO "Izvor života".

Prema njenim riječima ugovoreni si radovi u iznosu od 25 eura po sistemu "ključ u ruke".

Markišići su živjeli u trošnoj kući i od tri prostorije samo je jedna bila bar donekle uslovna za život, dok su u drugoj bili smješteni konji. Krov im je prokišnjavao pa su morali da na njega stave najlon, a unutrašnji zidovi su bili potpuno mokri. U kući nijesu imali vodu, pa su napravili improvizovano kupatilo kako bi se “makar zimi sklonili od kiše”.

"Omerova supruga imala je tešku operaciju oba koljena i ima oboljenje mišića zbog kojeg joj ljekari predviđaju doživotnu invalidnost. Najveći problem mu predstavlja nemogućnost da supruzi pruži zdravstvenu njegu i krajnje loši uslovi za život u trošnoj kući", kazala je Maraš prilikom pokretanja akcije.

Iz te NVO se nadaju da će uspjeti da zahvaljujući ljudima dobre volje opreme kuću Markišića i tako zaokruže kompletnu priču.

"Potrebni su kreveti, dnevna garnitura, kuhinjski elementi, frižider, električni i šporet na drva, mašina za veš,ormari. Nadamo se da čemo i namještaj uspješno obezbjediti i vjerujemo u humanost građana Crne Gore", poručila je Maraš.

Svi koji žele uplatiti sredstva za pomenutu porodicu mogu to urraditi na račun Omera Markišića 505-0000000360554-56, kod Atlas banke ili pozvati na broj telefona 068-783-024.

Bonus video: