Nada Savović sa dvije kćerke preživljava sa 90-ak eura

"Mlađu kćerku ne mogu upisati na fakultet, jer u posljednje vrijeme nemamo novca ni za svakodnevne potrebe"
9 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 16:49h

Nada Savović i njene dvije kćerke pozvale su nadležne da im pomognu u rješavanju njihove teške socijalne situacije, naglasivši da jedva sastavljaju kraj s krajem.

Bez posla, sa 90-ak eura socijale mjesečno, Savovići žive kao podstanari i gomilaju dugove za stanarinu i račune, stvarajući tako neprijatnosti stano davcima.

Izlaz iz krize Nada vidi u dobijanju privremenog smještaja i koliko-toliko pristojnog posla, koji bi im omogućio normalan život školovanje djece.

"Primam socijalnu pomoć od 76 eura dječji dodatak od nepunih dvadeset eura na ime mlađe kćerke. Krajem avgusta i to ističe. Ne želim socijalnu pomoć. Hoću posao, jer mogu da radim i izdražavam porodicu i sebe", rekla je Savović "Vijestima".

Ostala bez posla u Domu zdravlja

Ona je kazala da se sporazumno razvela, da bivši suprug ne plaća alimentaciju i da su je sudski izvršitelji, nakon okončanja dugogodišnjeg ostavinskog postupka, iselili iz porodičnog stana u Ulici Vasa Raičkovića.

Nada je radila u Domu zdravlja u Bloku V, ali je kao tehnološki višak ostala bez posla. Našavši se u nezavidnoj životnoj situaciji, tražila je pomoć od brojnih državnih institucija, ali odgovor, do juče, nije dobila.

"Pisala sam predsjedniku Vlade Igoru Lukšiću, predsjedniku države Filipu Vujanoviću, ombudsmanu, predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, a razgovarala sam i sa predsjednikom Savjeta mladih DPS-a Srđanom Miljanovićem. Sve se završilo na obećanjima", tvrdi Savović.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić rekao je da će rado pomoći Savovićima, jer poznaje njihovu porodičnu situaciju.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić rekao je da će rado pomoći Savovićima

"Dom zdravlja uvijek spreman da u vidu jednokratne pomoći pomogne. Savović je bila naš radnik i ponovo ćemo joj pomoći. Rado ćemo učestvovati u bilo kojoj humanitarnoj akciji", rekao je Kavarić.

Gradonačelnik ne odgovara

Savovići su tražili prijem i kod gradonačelnika Miomira Mugoša, pisali mu više puta, ali on nije odgovorio.

“Kćerka, student III godine na Metalurškom fakultetu, jednom je slučajno susrela Mugošu na parkingu iza restorana Maša i tražila da nam pomogne. On joj je kazao da napiše pismo. Napisali smo nekoliko pisama od tada i nijednom nijesmo dobili odgovor. Djeca su odlični i primjerni đaci. Mlađu kćerku ne mogu upisati na fakultet, jer u posljednje vrijeme nemamo novca ni za svakodnevne potrebe. Vjerujemo da će društvo imati sluha za naše probleme I da će nam kraju, ipak, pomoći”, rekla je Savović.

Bonus video: