Ruže za "Kulturu": Dolazićemo sve dok Mugoša ne napravi buregdžinicu

Na mjestu kina, osim Gradskog pozorišta, planirana je izgradnja velike podzemne garaže, kao i poslovno-stambenog objekta
83 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 10:13h

Pred skoru godišnjicu rušenja bioskopa "Kultura", grupa Podgoričana juče je posjetila mjesto na kojem se nekad nalazio višedecenijski simbol glavnog grada, gdje su položili cvijeće.

"Okupljaćemo se svake godine, sve dok gradonačelnik (Miomir Mugoša) ne napravi buregdžinicu i to mjesto gdje je nekad bio bioskop potpuno izgubi značaj", kazali su okupljeni.

Sredinom aprila prošle godine, prilikom obilaska jednog od gradskih gradilišta, gradonačelnik Miomir Mugoša potvrdio je strahovanja mnogobrojnih protivnika rušenja, da je na mjestu kina, osim Gradskog pozorišta, planirana izgradnja velike podzemne garaže, kao i poslovno-stambenog objekta, a koji bi trebalo da gradi vlasnik prostora, firma “Industrijaimpeks”.

Foto: Igor Milić

Bioskop „Kultura” je prestao sa radom u novembru 2008. godine.

Bioskop je posljednjih godina postojanja bio u dugogodišnjoj krizi, zbog čega je i zatvoren, a ljubitelji filma su se sve rjeđe odlučivali da pogledaju projekciju u kultnoj sali.

Agencija za razvoj i izgradnju Podgorice donijela je elaborat o rušenju, a firma „Geo T” izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača.

PROČITAJTE JOŠ:

Mrak Kulture i Živko Nikolić >>>

Dan kada je Kultura dobila mjesto u čituljama >>>

Nakon šest decenija, kultni podgorički bioskop "Kultura" odlazi u istoriju >>>

Galerija

Bonus video: