riješiće problem?

Ekipe će dežurati na trafostanici u Virpazaru kako bi Cetinje imalo vodu

"Time će se pravovremeno reagovati u slučaju novih ispada, pa vodosnabdijevanje više neće biti dovođeno u pitanje"
9 komentar(a)
Cetinje, voda, Foto: Danijela Lasica
Cetinje, voda, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 16.07.2012. 14:27h

Građani Cetinja u protekla dva mjeseca su veoma često bili izloženi dnevnim restrikicijama vode, posljednji put proteklog vikenad, a najčešći razlog za nestanak vode, iz cetinjskog vodovoda navodili su probleme u napajanju strujom.

To je bo povod da gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogadnović sazove hitan sastanka sa predstavnicima dva preduzeća - „Vodovod i kanalizacija“ i Elektrodistribucija – Cetinje, na kojm je odlučeno da se preduzumu urgentne mjere, koje su prevashodno vezane za ispade na dalekovodu, odnosno trafostanice „Virpazar“, sa koje se električnom energijom snabdijevaju postrojenja u Podgoru i na Višnjici.

"Tokom manje od pet posljednjih mjeseci, ukupno smo imali 16 takvih ispada, od čega samo u julu njih pet. A upravo problemi na elektro-mreži, predstavljaju najveću poteškoću po funkcionisanje postrojenja „Vodovoda“, jer svaki ispad uzrokuje 48-časovne poremećaje u sistemu vodosnabdijevanja. Svjedoci smo i jučerašnjeg ispada, koji je uslovio da i danas imamo poremećaje u snabdijevanju vodom", kazao je, tokom sastanka gradonačelnik Bogdanović.

Zbog toga je sa predstavnicima Distribucije, dogovoreno da službe Elektroprenosnog sistema Crne Gore obezbijede 24-časovna dežurstva na trafostanici u Virpazaru, što do sada nije bio slučaj.

Dogovoreno je da službe Elektroprenosnog sistema Crne Gore obezbijede 24-časovna dežurstva na trafostanici u Virpazaru, što do sada nije bio slučaj

"Time će biti pravovremeno reagovano u slučaju novih ispada, a čime vodosnabdijevanje gradskog područja, iz tog razloga, više neće biti dovođeno u pitanje", navode iz kabineta gradonačelnika.

Druga mjera, koju treba izvršiti urgentno, jeste da članovi „Vodovoda i kanalizacije“ i Elektrodistribucije Cetinje obiđu teren i naprave neposredan i detaljan uvid u stanje na dalekovodu.

Cetinje ni danas nije imalo vode od 12 do 15 sati.

Preporučujemo za Vas