Rijeke spas od tropskih vrućina

"Do mora je potrebno najmanje 45 minuta, ali češće dolazimo na Cijevnu i Moraču jer nema gužvi ni previše naroda kao na moru"
365 pregleda 4 komentar(a)
Cijevna, Foto: Luka Zeković
Cijevna, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.07.2012. 10:52h

Tropske temperature natjerale su mnoge Podgoričane da spas od vrućina na prvom mjestu potraže na gradskim rijekama, Morači i Cijevni, godinama omiljenim kupalištima, kako starih tako i omladine.

Gradska kupališta su puna, a kupanje na Morači i Cijevni je za većinu kupača bolje nego na moru.

Ekipa „Vijesti“ je zatekla veliki broj kupača na Cijevni koji su došli da se rashlade, iako je poznata po hladnoj vodi i kada su napolju najviše temperature.

Krećući se obalom Cijevne uzvodno od Dinoše prema granici sa Albanijom naišli smo na puno ljudi koji se sunčaju, kupaju, skaču u rijeku sa stijena ...

Kod prvog mosta na Trgajama zatekli smo grupu momaka koji su iskoristili neradni vikend da dođu da se rashlade na Cijevni.

Balša Barović je prvi put na Trgajama i oduševljen je vodom.

"Došli smo da se rashladimo malo od vrućine, odmorimo se i izgubimo malo vremena. Najčešće se kupamo na Morači i na Vranjskim njivama. Ovdje je voda odlična i baš rashladi tijelo za razliku od mora iz kojeg izađeš znojav. Zbog toga more i rijeka se ne mogu uporediti", kazao je Barović.

Za njegovog prijatelja Miška Vemića blizina kupališta na Cijevni i Morači, do kojih se može doći za deset minuta, prednost je u odnosu na more.

"Do mora je potrebno najmanje 45 minuta, ali češće dolazimo na Cijevnu i Moraču jer nema gužvi ni previše naroda kao na moru gdje su kupališta poput mravinjaka. Cijevna je čista, bistra i redovno se rashlađujemo uz pivo i roštilj, a najljepše je jutarnje kupanje kad je voda najhladnija, mirna i nema naroda“, rekao je Vemić.

Na kupalištu na Morači između Vezirovog mosta i Milenijuma bilo je nekoliko kupača koji su tu tražili utočište od ljetnje vreline.

Zoran Marović je kazao da je voda odlična, hladna i bolja nego na moru.

"Dijete sam Podgorice i što se tiče mora ne bih ga ni pogledao. Svaki dan sam na ovoj plaži, ali gradski oci treba da porade da se naprave sadržaji kako bi ugođaj kupanja bio bolji i više kupača dolazilo“, rekao je Marović.

Bonus video: