"Država je dopustila divlju gradnju na Malom brdu, zato nemamo vodu"

Mještani Malog brda su odlučili da protestuju, jer smatraju da se voda dovodi selektivno i da “prskalica radi samo u dvorištu članova DPS-a”
129 pregleda 5 komentar(a)
Malo brdo, Foto: Luka Zeković
Malo brdo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.07.2012. 14:10h

Mještani Malog brda, koji su nedavno optužili nadležne iz JP “Vodovod i kanalizacija” da su napravili novu vodovodnu mrežu za njihove komšije-simpatizere DPS-a, pozvali su juče tehničkog direktora Filipa Makrida da se na “licu mjesta” uvjeri u postojanje “partijske vode”.

Mještanima koji ne kriju da su opozicionari, juče se u protestu protiv “partijske vode” pridužio i komšija Jovan Bakić, član DPS-a, upozorivši da se “tako ne može raditi”.

“Član sam DPS-a od svoje 14 godine, ali se ne slažem sa ovakvim radom. Vodu su dobili ljudi koji na Malom brdu žive svega dvije godine, a moja porodica već četiri decenije nema priključak na gradsku vodovodnu mrežu. Ne može Makrid sam dijeliti vodu”, rekao je Bakić “Vijestima”.

Jedan od starodjedilaca Željko Peruničić rekao je da je 70- tih godina prošlog vijeka na Malom brdu bilo svega 5-6 kuća.

Mještani Malog brda tvrde da je "Vodovod" na novu mrežu priključio samo članove DPS-a >>>

"Taj podatak govori da nije tačno da je jedni kriterijum za vodu spisak režijskog odbora sa 30 stanovnika koji su napravili kuće 70-tih godina. Postoje katastarske knjige i to nije teško provjeriti”, rekao je Peruničić.

On je napomenuo da su starosjedioci o svom trošku svojevremeno napravili vodovod, trasirali put, doveli struju i da je sve funkcionisalo dok nije počela divlja gradnja.

Makrid juče nije odgovarao na pozive “Vijesti”, a prije dva dana nazvao je “sramotnim komentarom” tvrdnje mještana da se voda dobija po partijskoj liniji

Makrid juče nije odgovorao na telefonske pozive “Vijesti”.

Mještani Malog brda su odlučili da protestuju, jer smatraju da se voda dovodi selektivno i da “prskalica radi samo u dvorištu članova DPS-a”.

Oni su saopštili da se voda dijeli “po babu i stričevima”, naglasivši da “jedan ima vodu a njegov komšija nema”, kao i da pojedini “imaju i po dva priključka”.

Makrid je prije dva dana nazvao “sramotnim komentarom” tvrdnje mještana da se voda na Malom brdu uvodi po partijskom ključu.

Iz “Vodovoda” su ranije saopštili da bi jedino rješenje za sve stanovnike Malog brda bila izgradnja centralnog rezervoara, ali da za to nema novca.

Bonus video: